Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 2 dec, 2023

Stryktipset – 2 december (2/12), vecka 48: Tips, förslag & analys

Det är dags för en ny omgång av Stryktipset, och i vanlig ordning ger vi er en analys med tips till alla 13 matcher. Kolla in spelförslag till Stryktipset 2 december här!

Som vanligt väljer vi att tippa Stryktipset, och denna gång med ett 32-raderssystem. Det innebär fem halvgarderingar och åtta spikar.

Om ni är intresserade av att spela på några enskilda matcher från Stryktipset 2 december kan vi tipsa er om att kolla in Expekt. Titta även in om det finns några riskfria spel ni kan använda er av.

stryktipset 2 december

  • Vårt system: 5 halvgarderingar
  • Antal rader: 32 (SEK)
  • Spelstopp: Lördag 2 december, 15:59
  • Bettingsida: Svenska Spel

1. Newcastle – Manchester United, 1

Spännande match från St. James’ Park, där Newcastle tar emot Manchester United på lördag kväll vid den sena avsparkstiden 21:00. Alexander Isak gjorde sitt första Champions League-mål i veckan, och hoppas att näta ännu en gång i Premier League denna afton. I och med att Callum Wilson är skadad råder det inga som helst tvivel om att svensken kommer att starta här.

Manchester United har faktiskt visat rätt god form om man tittar på resultaten i PL på sista tiden, men man har haft ett rätt enkelt spelschema och när man stött på tuffare motstånd i CL har man visat att man inte är riktigt där ännu. Vi tror att Newcastle vinner den här matchen, och spikar 1:an.

Här finner ni fullständigt speltips till Newcastle – Manchester United.

2. Nottingham Forest – Everton, 2

Här tycker vi att svenska folket hamnat fel på det. Enligt oddsen är Everton favoriterna, men folket har streckat Nottingham högre. Nottingham ligger visserligen före Everton i tabellen, men det är för att Everton åkt på ett tio poängs stort avdrag. Vi håller Everton som det bättre laget här, och Sean Dyches mannar har tre vinster på sina fem senaste matcher. Nottingham har bara en vinst på sina nio senaste. Vi spikar 2:an.

3. Arsenal – Wolverhampton, 1

Arsenal brukar ha lätt för Wolves, som man slagit i de fyra senaste mötena. Tre av gångerna har man dessutom hållit nollan samtidigt. Medan Arsenal fortsätter att gå från klarhet till klarhet, och ser lika starka ut denna säsong som föregående, fortsätter Wolves att ligga i mitten av tabellen, på nedre halvan. Det här räknar vi kallt med blir en Arsenalseger, och vi spikar hemmalaget här.

Läs gärna vårt Arsenal – Wolves speltips.

4. Brentford – Luton, 1

Brentford går mot en ny, stabil säsong och verkar sluta i mitten av Premier League för tredje året i rad. Starkt jobbat med tanke på att man inte har de största resurserna i relation till sina konkurrenter. Luton har än mindre resurser, och gör nu sin första Premier League-säsong någonsin. Det har väl inte gått något vidare hittills, men tack vare Evertons poängavdrag ligger man åtminstone på säker mark. Här tror vi dock att man får svårt, och vi spelar den raka ettan.

Speltips till Brentford – Luton hittar ni här.

5. Burnley – Sheffield United, 1

De här två lagen delade serie ifjol också, i Championship. Inget av lagen har klarat omställningen till Premier League något vidare, där Burnley skrapat ihop fyra pinnar och Sheffield står på fem. Ifjol var det dock Burnley som var mest lyckosamma, då man vann Championship i överlägsen stil. När lagen möttes i motsvarande match då vann Burnley med 2-0, och vi tror att man segrar igen. Vi spelar den raka ettan.

6. Hull – Watford, 1X

En på förhand jämn match mellan två starka Championshiplag, där Hull har fördel av att spela på hemmaplan. Watford kommer från en moralhöjande seger mot Norwich, då man vände 0-2-underläge till 3-2. Vi tror att man kan få med sig en pinne här, men mer än så har vi svårt att se att det blir. Därav spelar vi 1X.

7. Ipswich – Coventry, 1X

Ipswich är tvåa i Championship, och möter här ett Coventry på femtonde plats. Vi menar dock att Coventry är betydligt bättre än vad tabellen visar, och sett till form är det jämnt skägg mellan dessa två lag. Visst är det fördel hemmalaget Ipswich, men vi är snabba på att plocka med krysset. 1X spelas.

8. Leeds – Middlesbrough, 1

Leeds fortsätter att gå starkt i Championship, och ligger på tredje plats i tabellen. Här möter man Middlesbrough, som ligger på tionde plats. Vi tror att Leeds har vad som krävs för att besegra Michael Carricks ”Boro”, och spelar den raka 1:an här.

9. Millwall – Sunderland, 2

Sunderland dominerade totalt mot Huddersfield senast, men åkte dit på en uddamålsförlust. Millwall ser sämre ut än på länge denna säsong, och det tränarbyte man genomförde nyligen har inte gett önskad effekt då man kommer från två raka förluster. Här tror vi på Sunderland, och spikar tvåan.

10. Plymouth – Stoke, 2

Här undervärderar svenska folket Stoke rejält. Oddsen ger oss favoritskapet 36-27-37, men svenska folket har streckat 45-26-19. Då ser vi fint värde i bortalaget, och väljer att spika 2:an.

11. Sheffield Wednesday – Blackburn Rovers, 12

Sheffield Wednesday fick med sig en poäng mot tabellettan Leicester senast, och det var man mer än förtjänta av då man var det bättre laget. Sheffield har börjat få ordning på grejerna, och ser vassa ut för tillfället. Blackburn gör det dock bra och har skytteligaledaren Sammie Szmodics i laget, och kan inte räknas bort. Beroende på hur bra dag vardera lag har skulle den här matchen kunna gå åt vilket håll som helst, och vi väljer att spela en ”gaffel”, 12.

12. Southampton – Cardiff, 1X

Southampton hade en halvdan start på säsongen, men har nu verkligen kommit i gång och visat sig från rätt sida på sistone. Laget har nu tio raka matcher utan förlust, och den sviten lär förlängas. Cardiff är dock inget dåligt lag och med hänsyn till att Southampton streckas riktigt hårt väljer vi att plocka med krysset. 1X spelas således.

13. Swansea – Huddersfield, 1X

Huddersfield imponerar inte spelmässigt, men man tar sina poäng. Nu har man plockat fyra pinnar på de två senaste, och det är inte omöjligt att man får med sig en poäng även från denna tuffa bortamatch. Blir det något lag som vinner räknar vi dock med att det är Swansea, och vi väljer att spela 1X.

topptipset
Äntligen får vi in lite svensk fotboll i Topptipset den 26 februari. Blandat med Premier League, La Liga och Serie A!
26 februari, 2024
topptipset
Missa inte topptipset under fredagen den 23/2. Flera intressanta matcher tar plats i Svenska Spels kupong.
23 februari, 2024
stryktipset
Lördagen den 24 februari bjuder på en omgång av Stryktipset. Vi ger speltips inför alla matcher i kuponger - och ger förslag på rader att spela på!
23 februari, 2024
europatipset
Europatipset den 22/2 kommer att innehålla flera matcher från Europa League. Kolla vilka speltips vi har inför matcherna!
22 februari, 2024
topptipset
Topptipset den 21 februari bjuder på matcher i Champions League + Premier League bland annat. Kolla in våra speltips i samtliga matcher!
21 februari, 2024
topptipset
Dagens topptipset från den 20 februari innehåller flera intressanta matcher från England. Inte minst så finns Premier League på kupongen idag.
20 februari, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar