Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 17 feb, 2022

Stryktipset 19 februari: Analys av PL & Championship

Stryktipset närmar sig, och lördagen den 19 februari är det med en jackpot! Var med och spela om 12 miljoner extra i potten!

Förra helgen blev det 11 rätt för oss, men utdelningen stannade på 34 kronor. På våra två första stryktipshelger på Sportal har vi levererat först 9 rätt och därefter 11 rätt. Inga fullträffar, men vi är alltjämt där uppe och hugger!

Den här helgen känns det som att det är ovanligt många matcher vars utgångar är ”lätta” att tippa, men vi har samtidigt hittat ett par potentiella skrällar. Vi spelar fortsatt 96 rader.

Här kan ni läsa mer om Stryktipset. Har ni lust att spela på endast enskilda matcher från kupongen så kan ni göra det på Bet365.

Stryktipset 19 februari

Stryktipskupongen

Spelstopp: Lördag 19 februari, 15:59

1. Manchester City – Tottenham, 1

Manchester City går som tåget, och slår lag efter lag. Senast i tisdags krossade man Sporting Lissabon med 5-0 på bortaplan. Om Tottenham kan knappast samma lovord sägas, utan laget har hamnat i en riktig formdipp. Man har förlorat sina tre senaste Premier League-matcher, mot Chelsea Southampton och Wolves, och Conte har gått ut och klagat över att Spurs försvagades under transferfönstret.

För oss är detta en given 1:a, och vi ser inga anledningar till att gardera.

2. Arsenal – Brentford, 1

Arsenal har den här säsongen visat upp en stabilitet, där man allra oftast besegrat lagen man ”ska slå”, men dock åkt på ganska mycket stryk mot topplagen. Brentford tillhör den första kategorin, och således bör det bli en Arsenalseger här. Dessutom är Brentford inne i en riktigt tung period, och har bara plockat en poäng på sina sex senaste Premier League-matcher.

Vi spikar Arsenal denna lördag.

3. Crystal Palace – Chelsea, 2

Efter en halvdan period har Chelsea börjat ta en del segrar på sistone, och nu har man fyra raka vinster alla tävlingar inkluderade. Titeln från klubblags-VM kan dessutom ha gett laget lite extra harmoni, och ha höjt moralen än mer.

Crystal Palace är inget dåligt lag, men ligger trots allt på 13:e plats av en anledning. Dessutom saknar man här sin troligtvis bäste spelare, Conor Gallagher, då han är utlånad från just Chelsea och inte får spela mot dem. Vi tror Palace får svårt att sätta emot här, och spelar den raka 2:an.

4. Aston Villa – Watford, 1X

Steven Gerrards smekmånad som Aston Villa-tränare är över, och efter att ha tappat 3-1 till 3-3 mot Leeds på hemmaplan förra onsdagen, följde man upp med att förlora mot bottengänget Newcastle.

Watford har väl heller inte haft det särskilt bra på senaste tiden, utan har inte tagit en seger sedan i november. Nu har man dock plockat in Roy Hodgson, för att få ordning på det sjunkande skeppet. Någon charmoffensiv framåt har det knappast blivit, men försvaret har redan stabiliserats. Vi blir inte förvånade om Watford får med sig poäng här, men vinner gör de nog inte. Vi spelar 1X.

5. Southampton – Everton, 1X

Southampton går bra för tillfället, och har tagit fem poäng på sina tre senaste Premier League-matcher trots att man ställts emot Manchester City, Tottenham och Manchester United. Imponerande! Everton är svåra att veta var man har. Efter att ha varit notoriskt svaga under Rafa Benítez har man blandat och gett under Frank Lampard.

Southampton gäller givetvis som favoriter här, men man har haft en tendens att kryssa matcher – särskilt på hemmaplan där man står med resultatraden 3-7-1. Vi tar med krysset, och spelar 1X.

6. Brighton – Burnley, 1X

Graham Potters gäng fortsätter att göra det bra. Innan förlusten mot Manchester United hade man hela sju ligamatcher utan förlust, trots två möten med Chelsea och ett med Leicester.

Burnley slåss i boten och behöver varje poäng de kan få. Vinner gör de sällan, men de har spelat oavgjort i mer än hälften av sina matcher. Detsamma gäller faktiskt Brighton, och detta är de två lag i ligan som kryssat allra mest. Då måste X:et med, och vi spelar 1X även på denna match.

7. Bristol City – Middlesbrough, 2

Middlesbrough är bäst i hela Championship under de tio senaste omgångarna, och tränaren Chris Wilder har verkligen fått igång laget. Nu siktar de mot uppflyttning.

Bristol City ligger och guppar i ingenmansland, och vi tror att man får svårt att hämta något mot ett formstarkt Middlesbrough. Vi spikar 2:an.

8. Luton – West Brom, X2

West Bromwich är det på pappret starkare laget här, men har inte direkt levererat denna säsong. Blott en poäng på de fyra senaste har det blivit, och snart går uppflyttningståget. Luton har presterat ungefär det som förväntas av dem, men kommer från en riktigt svag insats och 0-3 mot Birmingham.

Vi tror trots allt mer på West Brom i denna match, men garderar upp med X:et och spelar således X2.

9. Cardiff – Blackpool, 12

Blackpool ligger sex poäng före Cardiff, men det är Cardiff som sär formstarkast här med fyra segrar på de fem senaste. Man stiger som en sol i tabellen för tillfället, och Blackpool kommer att få det svårt.

Inget lag i Championship har dock spelat färre oavgjorda matcher än Cardiff – antingen har Cardiff en bra dag eller en dålig, inget däremellan. Vi spelar ”gaffeln”, 12.

10. Derby – Peterborough, 1

Bottenmatch mellan Derby på 23:e plats och Peterborough på 24:e plats. Derby har dock åkt på hela 21 poängs avdrag denna säsong, och borde ligga betydligt högre upp i tabellen. Vinner Wayne Rooneys mannar denna match, passerar man Peterborough och får kontakt med Reading ovanför nedflyttningsstrecket. Vi tror på Derby, och spelar den raka 1:an.

11. Queens PR – Hull, 1X2

Det må se ut att vara stor skillnad mellan QPR och Hull om man tittar på tabellen, men vi ser det knappast som givet att QPR vinner den här matchen. Man har gått väldigt svagt på sistone, och bara tagit en poäng på sina fyra senaste matcher. Hull brukar göra det bra mot topplagen. Vi ser detta som en öppen tillställning med god chans på skräll och därmed högre utdelning. Helgardering!

12. Sheffield U – Swansea, 1

Sheffield United har hållit nollan i fem av sina sex senaste matcher, och verkligen hittat en stabilitet. Swansea spelar en offensiv fotboll, och bör kunna bli straffade av ett svårforcerat och stabilt hemmalag i en sådan här match. Vi spikar Sheffield.

13. Stoke – Birmingham, 1

Stoke har sett väldigt bra ut på sistone, jagar playoff-plats och är klara favoriter i den här matchen. Birmingham är ett sämre lag, och extra svaga på bortaplan. Vi spelar en rak 1:a.

  • Vårt system: 1 helgardering + 5 halvgarderingar
  • Rader: 96 (SEK)
  • Bettingsida: SvenskaSpel

Relaterade artiklar

os
Massor av sport - och svenska medaljchanser hittar vi i schemat för OS den 28 juli. Vi samlar alla svenska hålltider och hela dagens program.
24 juli, 2024
os
Se alla namn på de kommentatorer, programledare och experter som finns med i OS-studion 2024.
23 juli, 2024
os
Första officiella dagen för OS bjuder på beachvolleyboll, handboll och mycket mer!
23 juli, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2527 Artiklar