Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 1 apr, 2023

Stryktipset – 1 april (1/4): Tips, förslag & analys

Stryktipset 1 april! Ta del av analys och spelförslag på alla 13 matcherna.

Ligafotbollen är tillbaka och nu får vi i vanlig ordning en Stryktipskupong fylld av matcher från Premier League och Championship. Vi väljer att spela ett 96-raderssystem, vilket innebär fem halvgarderingar, en helgardering och sju spikar.

Vill ni spela på enskilda av matcherna kan vi tipsa om att exempelvis använda er av Expekt. Kolla även in hur ni kan ta del av oddsboostar att spela med.

Stryktipset analys

  • Vårt system: 1 helgardering + 5 halvgarderingar
  • Antal rader: 96 (SEK)
  • Bettingsida: Svenska Spel

1. Chelsea – Aston Villa, 1X

Graham Potter började precis få ordning på Chelseas poängproduktion, och så gick han in i uppehållet med att endast kryssa hemma mot Chelsea. Insläppt mål i 89:e minuten, vilket hindrade laget från att ta sin fjärde raka vinst. Här ställs man mot Aston Villa, som är ett av de formstarkaste lagen i England just nu.

Vi tror mer på Chelsea, men ”The Blues” är inget lag att lägga sin fulla tillit hos för tillfället. Mot formstarka Aston Villa kan det mycket väl bli oavgjort, och vi spelar 1X.

2. Arsenal – Leeds, 1X

Arsenal ångar vidare mot första ligatiteln på 19 år, men många fortsätter att ställa sig frågan när poängtappen ska börja komma. Här möter man ett Leeds som gjort bra resultat på sistone, då man vunnit med 4-2 borta mot Wolves och kryssat hemma mot Brighton. Vi ser det inte som en omöjlighet att Leeds får med sig poäng här, och med tanke på hur hårt Arsenal streckats väljer vi att spela 1X.

Ni kan även kolla in vårt längre Arsenal – Leeds speltips.

3. Bournemouth – Fulham, X

På Vitality Stadium drabbar två nykomlingar samman, där det är bortalaget Fulham som stått för den klart bättre säsongen. Fulham ligger på nionde plats och har en bekväm säsong framför sig, medan AFC Bournemouth ligger på 19:e plats och riskerar at åka ur.

Här saknar Fulham sina två offensiva stjärnor Aleksandar Mitrovic och Willian, vilket kan begränsa laget en del denna lördag. Men poäng tror vi att man får med sig. De tre senaste matcherna lagen emellan har slutat oavgjort, och vi tror på ett nytt kryss här. Singelkryss.

4. Brighton – Brentford, 1

Brighton står för en extremt stark säsong, och ligger på sjunde plats i Premier League. Champions League-platsen är faktiskt inom räckhåll, och det särskilt med tanke på att man har en-tre matcher färre spelade än konkurrenterna.

Brentford har också stått för en stark säsong, men har inte imponerat lika mycket som Roberto De Zerbis Brighton. Här spelar vi den raka 1:an. Kolla in ett längre speltips till Brighton – Brentford här.

5. Crystal Palace – Leicester, 1

Roy Hodgson är tillbaka i Crystal Palace, redo att rädda laget från det ras man varit mitt inne i att göra. Lagets långa vinstfria rad – 12 matcher – har dock berott mycket på det tuffa spelschema man haft, då man endast mött lag placerade på plats 11 och högre upp. Här ställs man äntligen mot ett bottenlag i form av Leicester, och då tror vi att det kommer en seger direkt. Rak 1:a.

Här kan ni läsa ett längre speltips till Crystal Palace – Leicester.

6. Nottingham Forest – Wolverhampton, 2

Nottingham Forest värvade ihop ett helt nytt lag till den här säsongen, och har gjort det hyfsat utifrån förutsättningarna. Laget ligger på 16:e plats, och är ett av alla de nio lag som slåss om att undvika nedflyttning. Wolves är ett annat av dessa lag, även om det är en större besvikelse att de inte klarat av att leverera bättre.

Nottingham har visat rätt svag form, och vi tror att man får det svårt här. Vi spelar den raka 2:an.

7. West Bromwich – Millwall, 1

West Brom och Millwall möts i en viktig match för kampen om playoff-plats. West Brom ligger nia, och Millwall sexa, i en match där West Brom har pressen på sig att vinna. West Brom är hemmastarka, och med stort behov av seger tror vi att man vinner denna match. Dessutom har laget blott släppt in ett mål på sina tio senaste hemmamatcher, och Millwall lär får det svårt här.

8. Norwich – Sheffield United, 12

Sheffield United ligger på andra plats i Championship, och har ett grepp om en av direktplatserna till Premier League. Man har dessutom en match mindre spelad. Norwich utmanar om playoff-plats, men har ingen bra form för tillfället. Blott två poäng på de tre senaste matcherna. Sheffield är något mer formstarka, men är inte särskilt starka på bortaplan. Här känner vi att det kan gå åt båda håll, och spelar en gubbgardering: 12.

9. Birmingham – Blackburn Rovers, 2

Birmingham går en ganska bekväm säsongsavslutning till mötes. Laget ligger på 17:e plats, och har hela nio poäng ned till nedflyttningsplats. Här möter man Blackburn, som ligger femma och är ett av alla lag som siktar på att ta en playoffplats. Blackburn har inte förlorat mot Birmingham på sju matcher, och vi tror inte det blir någon förlust här heller. Den raka 2:an spelas.

10. Cardiff – Swansea, 2

”South Wales derby” spelas denna lördag. Swansea har haft det lätt för Cardiff de senaste åren, med 5-1-1 på de sju senaste matcherna och tre segrar med totalt målskillnaden 9-0 över de tre senaste mötena. Swansea gör dessutom en bättre säsong än rivalen, och här spelar vi den raka 2:an.

11. Coventry – Stoke, 1X2

Viktor Gyökeres bidrar möjligtvis till att Coventry övervärderas en del här, för de har blivit väldigt hårt streckade. Knappa favoriter, visst, men att de streckats till 55 procent gör ser värde i att gardera oss. Stoke har fyra raka utan vinst, och vi känner att den här matchen kan gå lite hur som helst. Vi helgarderar.

12. Hull – Rotherham, X2

Hull ligger rätt bekvämt till i tabellen, och kommer inte att gå någon streckstrid vare sig om uppflyttning eller nedflyttning. Rotherham ligger strax ovanför nedflyttning, och har många viktiga matcher framför sig. Lagets svenske målvakt Viktor Johansson fortsätter att göra det bra, och är en av ligans absolut bästa målvakter. Hull är samtidigt formsvaga och har endast vunnit en av sina åtta senaste matcher. Vi tror att Rotherham får med sig poäng här, och spelar X2.

13. Wigan – Queens Park Rangers, 12

QPR ligger precis ovanför strecket, medan Wigan är tabelljumbo. Knapp fördel QPR med de i åtanke. Wigan är dessutom seriens sämsta hemmalag, medan QPR är hyfsade borta. Formmässigt är det dock fördel Wigan här, mot ett QPR som gått riktigt svagt på sistone. Vi tror att vilket lag som helst kan vinna, och spelar en så kallad ”gaffel”, 12.

em
Se vilka betingsidor som kommer höja oddsen under EM. Dessa erbjudanden kallas för oddsboost. Här listar vi de allra bästa EM oddsboosts!
14 juni, 2024
em
England spelar sin första match i EM mot Serbien. Om du vill se matchen - så hjälper vi dig här!
14 juni, 2024
em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
12 juni, 2024
em
Hitta TV kanal eller live stream för att sända Tyskland - Skottland från EM 2024. Vi tipsar gratis om vart & hur du kan se matchen!
12 juni, 2024
em
Planerar du att spela Euros 2024 fantasy manager teams? Då ger vi tips på spelare att plocka in i ditt lag för EM fantasy.
05 juni, 2024
em
Se vilka spelare som är uttagna till landslagstrupperna till EM 2024 i fotboll. Vi ger trupper för England, Frankrike, Italien, Tyskland, Spanien m.m.
05 juni, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar