Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 26 jan, 2022

Viaplay förlänger avtalet med fyra av sina mest populära fotbollsexperter

Erik Niva, Johanna Frisk, Bojan Djordjic och Glenn Strömberg (i bild) har samtliga valt att förnya sina avtal med NENT Group.

Det betyder att vi som tittare kommer att få deras sällskap i Viaplays fotbollssändningar under flera år framöver.

En glad nyhet då dessa experter har i många undersökningar visat sig vara extremt populära bland tittare.

Erik Niva

Under flera år har han röstats fram till Sveriges främsta sportjournalist.

Året 2020 vann han Kristallen, ett årligt pris till tv-personligheter och tv-program i Sverige, som årets tv-personlighet för sina insatser i Viaplays studio.

I samband med förlängningen kommenterade han följande på den officiella hemsidan:

”För egen del kommer jag alltid att vara tacksam mot Lars-Gunnar Björklund och Tipsextra, eftersom deras sändningar gav mig mitt fotbollsintresse och i förlängningen mitt yrkesliv. Att få göra en enda sändning i deras hjulspår var därför en enorm ära. Att sedan få möjligheten att fortsätta i 15 år är så stort att det faktiskt är svårgreppbart.”

Johanna Frisk

Hon är det senaste tillskottet, som anslöt från Radiosporten, år 2020.

Under den korta tiden har hon hunnit sätta sin prägel.

Samt att hon verkar stortrivas med gänget under sändningar.

Att Viaplay väljer att fortsätta storsatsa är ytterligare en anledning till förnyelsen av kontraktet:

”Jag har verkligen haft en kanontid här. Alla professionella och ambitiösa kolleger gör det här till bästa stället att utvecklas på. När det gäller engelsk fotboll har vi ju allt och nu adderar vi dessutom herrlandslagets landskamper och damernas VM 2023. Det är grymt roliga rättigheter att jobba med.”

Bojan Djordjic

Ingen kommentator är lika emotionellt engagerad för fotboll.

Att hjärtat får tala är det viktigaste.

Det ryktas om långa och hårda förhandlingar, som till slut har lett till en förnyelse:

”Att våga vara sig själv är otroligt betydelsefullt i en värld som präglas av negativitet, och att nå ut i stugorna med sina åsikter är det viktigaste för en fotbollsexpert. När publiken märker att man alltid säger vad man tycker och tänker får du acceptans oavsett dina åsikter om VAR eller Liverpool. Viktigaste anledningen till att jag förlänger är att jag brinner, annars hade jag aldrig kunnat sätta min signatur på det pappret. Har man ingen drivkraft blir det inte bra i längden. Att få så pass mycket förtroende och trygghet ger mig ännu större möjlighet att utvecklas.”

Glenn Strömberg

För honom var detta ett av de lättaste beslut i livet. En självklarhet att få fortsätta med det han gillar bäst.

Sedan år 1994 har han kommenterat fotboll i TV. Under åren har han ansetts som en av Sveriges mest uppskattade fotbollsexperter.

Sedan 2009 har han varit delaktig hos Viaplay. Vi kan räkna med många år till:

”Jag har trivts makalöst bra de här åren, med rättigheterna och kollegerna. Då vi ofta är on-site hamnar vi i olika situationer, och då gäller det att vara tajta. Det är fortfarande matchen och bilden som styr, men med den skillnaden att jag idag tillåter mig själv att uttrycka mer känslor. Matcherna går så mycket fortare numera, adrenalinet är högre och du rycks med på ett annat sätt och jag gillar verkligen att leva ut det.”

Streama livesport i världsklass

Har du inte öppnat ett konto hos Viaplay ännu?

De erbjuder streaming live eller upp till 48 timmar i eftersändning

Förutom studiosändningar i världsklass har de det allra bästa sportpaketet.

Vad sägs om Premier League, FA-cupen och ligacupen från England? UEFA Europa League och Conference League? Tyska Bundesliga? NHL, NFL och MBL? Formula 1, UFC, vintersporter och massor av golf? Det är bara några av evenemang som Viaplay direktsänder.

Följ nedan ett par steg för att snabbt komma igång.

  1. Klicka dig vidare till Viaplay
  2. Välj paketet Medium eller Total, det som passar dig bäst
  3. Skapa ett konto och välj ett betalningssätt, kort eller Klarna
  4. Börja streama livesport i världsklass

Observera att med Viaplay sportpaketet ingår också alltid hela utbudet av filmer, serier och barninnehåll. Alltid något för hela familjen.

Andra nyheter

os
Massor av sport - och svenska medaljchanser hittar vi i schemat för OS den 28 juli. Vi samlar alla svenska hålltider och hela dagens program.
24 juli, 2024
os
Se alla namn på de kommentatorer, programledare och experter som finns med i OS-studion 2024.
23 juli, 2024
os
Första officiella dagen för OS bjuder på beachvolleyboll, handboll och mycket mer!
23 juli, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1581 Artiklar