Sverige vidare till final i Eurovision

Det var en viss nervösitet som smög sig på inför semifinalen den 18 maj för Eurovision. Sverige – och Tusse var på förhand favoriter till att gå vidare bland spelbolagen. Efter att alla bidragen var representerade så kändes det inte riktigt lika säkert. Det var en stark semifinal med flera bra låtar.

Resultatet blev ändå att Sverige gick vidare. Det var totalt 10 bidrag som gick vidare från semifinal 1. Sex länder och bidrag var tvugna att lämna tävlingen.

Nu blickar vi fram emot finalen av Eurovision Song Contest (ESC). Vi har redan börjat bädda fram de odds som finns att spela på inför helgen. Du kan läsa mer om du vill spela på vinnare av Eurovision 2021 med bäst odds. Det kommer troligtvis många europeér att göra under veckan,

Sveriges chanser i finalen

Redan under semifinalen den 18 maj så märktes det av en mycket hög nivå på bidragen. Enligt vårt tycke så var inte Sverige ens bland topp 5 av de låtar som presenterades i semifinalen. Nu kommer man att ställas mot flera andra nationer som vi ännu inte sett uppträda. Det ger inga goda tecken för att Sverige ska kunna bärga hem sin sjätte vinst i Eurovision.

Detta blir det tioende raka året som Sverige når en final – men sällan har en vinst känts så långt ifrån. Vi anser att det ska hända ett litet mirakel för Sverige för att vinna. Det håller spelbolagen med om. Istället så är det länder som Malta, Italien, Litauen och Island som är störst favoriter.

En annan överraskning var att Norges bidrag tog sig vidare. TIX med låter ”Fallen Angel” har fått väldigt mycket blandad kritik. Många menar på att det är en klyschig pojkbandssång med töntig rekvisita. Andra menar på att det är en djup låt om artistens egna förflutna.

Här nedan kan du se alla bidrag som gick vidare från semifinal 1:

  • Norge
  • Litauen
  • Malta
  • Israel
  • Ryssland
  • Sverige
  • Azerbadzjan
  • Belgien
  • Ukraina
  • Cypern

Finalen på lördag

Det kommer nog inte vara många i Sverige som kommer att missa när finalen ska avgöras i Eurovision Song Contest. Där kommer hela startfältet vara klart – och det hela ska avgöras.

Finalen kommer att ske den 22 maj, kl. 21:00. Det kommer bli en fest som till dels kommer framföras inför en live publik. Arrangörer och fans har gjort ett hårt arbete för att kunna erbjuda en smittsäker final av Eurovision Song Contest.

Färre spelare byter spelbolag – Bonusregler är orsaken
Färre spelare byter spelbolag – Bonusregler är orsaken
Läs lite mer om hur de svenska reglerna kring bonusar fungerar - samt vilka effekter som det haft på svenska spelmarknaden.
News icon 21 september, 2021
Author icon Jimmie Nyman
Streama Malmö FF - Juventus: Se live stream & TV (14/9)
Streama Malmö FF - Juventus: Se live stream & TV (14/9)
Se hur du kan sända Malmö - Juventus stream från Champions League (CL) den 14 sept, 2021, Vi visar vart du streamar matchen online och på TV.
News icon 13 september, 2021
Author icon Jimmie Nyman
Streama Djurgården - Hammarby (12/9): TV & live stream
Streama Djurgården - Hammarby (12/9): TV & live stream
Derby i Stockholm! Se hur ni gör för att streama Djurgården - Hammarby live! …
News icon 12 september, 2021
Author icon Emil Sandberg