Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 19 maj, 2021

Sverige vidare till final i Eurovision

Sverige vidare till final i Eurovision

Det var en viss nervösitet som smög sig på inför semifinalen den 18 maj för Eurovision. Sverige – och Tusse var på förhand favoriter till att gå vidare bland spelbolagen. Efter att alla bidragen var representerade så kändes det inte riktigt lika säkert. Det var en stark semifinal med flera bra låtar.

Resultatet blev ändå att Sverige gick vidare. Det var totalt 10 bidrag som gick vidare från semifinal 1. Sex länder och bidrag var tvugna att lämna tävlingen.

Nu blickar vi fram emot finalen av Eurovision Song Contest (ESC). Vi har redan börjat bädda fram de odds som finns att spela på inför helgen. Du kan läsa mer om du vill spela på vinnare av Eurovision 2021 med bäst odds. Det kommer troligtvis många europeér att göra under veckan,

Sveriges chanser i finalen

Redan under semifinalen den 18 maj så märktes det av en mycket hög nivå på bidragen. Enligt vårt tycke så var inte Sverige ens bland topp 5 av de låtar som presenterades i semifinalen. Nu kommer man att ställas mot flera andra nationer som vi ännu inte sett uppträda. Det ger inga goda tecken för att Sverige ska kunna bärga hem sin sjätte vinst i Eurovision.

Detta blir det tioende raka året som Sverige når en final – men sällan har en vinst känts så långt ifrån. Vi anser att det ska hända ett litet mirakel för Sverige för att vinna. Det håller spelbolagen med om. Istället så är det länder som Malta, Italien, Litauen och Island som är störst favoriter.

En annan överraskning var att Norges bidrag tog sig vidare. TIX med låter ”Fallen Angel” har fått väldigt mycket blandad kritik. Många menar på att det är en klyschig pojkbandssång med töntig rekvisita. Andra menar på att det är en djup låt om artistens egna förflutna.

Här nedan kan du se alla bidrag som gick vidare från semifinal 1:

  • Norge
  • Litauen
  • Malta
  • Israel
  • Ryssland
  • Sverige
  • Azerbadzjan
  • Belgien
  • Ukraina
  • Cypern

Finalen på lördag

Det kommer nog inte vara många i Sverige som kommer att missa när finalen ska avgöras i Eurovision Song Contest. Där kommer hela startfältet vara klart – och det hela ska avgöras.

Finalen kommer att ske den 22 maj, kl. 21:00. Det kommer bli en fest som till dels kommer framföras inför en live publik. Arrangörer och fans har gjort ett hårt arbete för att kunna erbjuda en smittsäker final av Eurovision Song Contest.

nyheter
Sommaren 2024 är sprängdfylld med sport. Både för dig som vill spela på odds eller följa dramatiken live!
23 april, 2024
em
Planerar du att följa matcherna i fotbolls EM 2024? Se vårt program & schema med alla datum och tider du bör hålla koll på!
22 april, 2024
champions-league
Se vart du kan sända Manchester City - Real Madrid via live stream eller direkt på TV. Vi visar dig gratis hur du streamar matcherna på nätet!
17 april, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1236 Artiklar