Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 9 feb, 2021

Singelmix stafett, 10/2 – Skidskytte VM: Odds & lagen

Singelmix stafett, 10/2 – Skidskytte VM: Odds & lagen

Vi ser framemot att skidskytte VM 2021 drar igång den 10 februari. Det kommer att bli en rolig start med en singelmix stafett. Det innebär att två herrar och två damer från varje landslag ska köra mot varandra.

Här kommer du kunna läsa om de odds vi kommer att spela på i vårt speltips inför singelmix stafetten i Skidskytte VM 2021. Du kan kan läsa mer om Sveriges stafettlag och vilka chanser vi tror att deras lag har att vinna guld.

Du kan läsa vår Skidskytte VM guide med program & odds. Där kan du läsa om hur många medaljer vi tror att Sverige kommer att ta totalt.

Vad: Singelmix stafett, VM i skidskytte 2021
När: 10 februari, kl 15:00
Livestream & TV SVTPlay, SVT1 & Eurosport
Vart: Pokljuka i Slovenien
Speltips: Sverige vinner guld (5.00 hos Bet365)
Sveriges lag: H. Öberg, L. Persson, S. Samuelsson, M. Ponsiluoma

  • Sverige petar Elvira Öberg och ger chansen till Linn Persson.
  • Norge och Frankrike har tidigare haft stora problem i lagstafetter.
  • Svagheter: Linn Perssons åkning & Martin Ponsiloumas liggande skytte
  • Styrkor: Stabilitet hos Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson.

Inför tävlingen

Sverige har goda chanser att komma högt upp i placeringarna. Både Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson har visat up en god och stabil form. Lite överraskade i Sveriges trupp är att systern Elvira Öberg inte kommer att få chansen. Det blir Linn Persson och Martin Ponsiluoma som fyller upp Sveriges trupp.

Huvudmotståndare kommer vara Ryssland, Tyskland, Frankrike, och självklart huvudfavoriterna Norge.

Utmanar vi om guldet? Absolut. Skidkytte har vi lärt oss är en sport där mycket kan hända. Stämmer allt för Sverige och Norge skjuter bort sig så har vi verkligen chansen på medaljer. Även i de allra finaste valörerna.

Våra varningstecken är Linn Persson åkning i spåret och Martin Ponsiluomas skytte – specifikt det liggande. Linn Persson är ganska säker i sitt skytte och Martin Ponsiluoma ska inte ha några problem i sin åkning.

När vi kollar in Hanna Öberg så är det den stabila drottningen i Sveriges landslag. Ingen ifrågasätter att hon får alla chanser hon möjligen kan få i Sveriges stafettlag. Samma sak gäller för Sebastian Samuelsson på herrsidan. Han kan ha dåliga dagar – men oftast så stämmer det. Då kan det bli väldigt bra.

Något som kan vara till Sveriges fördel är att Frankrike och Norge brukar ha svårigheter med stafett. Speciellt Frankrike. Det kan oftast vara slut direkt för att en av åkarna skjuter bort sig totalt.

Odds på vinnare i singelmix stafetten

Här kan du se alla odds för alla lagen som vi tror kommer ha chans att ta guldet. Vi kommer att spela en mindre insats på de oddsen som finns för en svensk guldmedalj. Det är alltid kul för att öka spänningen extra – som om det är nödvändigt?!

Landslag Odds hos bet365
Norge 1.80
Sverige 5.00
Tyskland 5.00
Frankrike 6.50
Ryssland 15.00

Bubblare: Italien med 11.00

Sänd live från skidskytte VM

Hela mästerskapet kommer du att kunna följa hos SVTPlay eller SVT1 och SVT2. Det är även möjligt att streama från Eurosport Player om du befinner dig utomlands.

Vi är vana med att ha en vinterstudio med oss i SVT när skidskyttetävligar avgörs. Experter under VM kommer vara Helena Ekholm och Björn Ferry.

Sändning kommer att starta drygt 30 minuter innan tävlingen börjar vid 15:00.

nyheter
Viktor Gyökeres är glödhet på inför transfers & övergångarna i sommar. Vilken blir hans nya klubb? Se odds för transfer till Arsneal & Chelsea.
11 april, 2024
stryktipset 30 mars
stryktipset
Stryktipset 30 mars! Läs vår analys och vårt spelförslag till kupongen!
29 mars, 2024
premier-league
Viaplay släpper nyheten om att de kommer dela Premier Leagues sändningar nästa säsong med en annan streamingstjänst.
27 mars, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1237 Artiklar