Singelmix stafett, 10/2 – Skidskytte VM: Odds & lagen

Vi ser framemot att skidskytte VM 2021 drar igång den 10 februari. Det kommer att bli en rolig start med en singelmix stafett. Det innebär att två herrar och två damer från varje landslag ska köra mot varandra.

Här kommer du kunna läsa om de odds vi kommer att spela på i vårt speltips inför singelmix stafetten i Skidskytte VM 2021. Du kan kan läsa mer om Sveriges stafettlag och vilka chanser vi tror att deras lag har att vinna guld.

Du kan läsa vår Skidskytte VM guide med program & odds. Där kan du läsa om hur många medaljer vi tror att Sverige kommer att ta totalt.

Vad: Singelmix stafett, VM i skidskytte 2021
När: 10 februari, kl 15:00
Livestream & TV SVTPlay, SVT1 & Eurosport
Vart: Pokljuka i Slovenien
Speltips: Sverige vinner guld (5.00 hos Bet365)
Sveriges lag: H. Öberg, L. Persson, S. Samuelsson, M. Ponsiluoma

  • Sverige petar Elvira Öberg och ger chansen till Linn Persson.
  • Norge och Frankrike har tidigare haft stora problem i lagstafetter.
  • Svagheter: Linn Perssons åkning & Martin Ponsiloumas liggande skytte
  • Styrkor: Stabilitet hos Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson.

Inför tävlingen

Sverige har goda chanser att komma högt upp i placeringarna. Både Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson har visat up en god och stabil form. Lite överraskade i Sveriges trupp är att systern Elvira Öberg inte kommer att få chansen. Det blir Linn Persson och Martin Ponsiluoma som fyller upp Sveriges trupp.

Huvudmotståndare kommer vara Ryssland, Tyskland, Frankrike, och självklart huvudfavoriterna Norge.

Utmanar vi om guldet? Absolut. Skidkytte har vi lärt oss är en sport där mycket kan hända. Stämmer allt för Sverige och Norge skjuter bort sig så har vi verkligen chansen på medaljer. Även i de allra finaste valörerna.

Våra varningstecken är Linn Persson åkning i spåret och Martin Ponsiluomas skytte – specifikt det liggande. Linn Persson är ganska säker i sitt skytte och Martin Ponsiluoma ska inte ha några problem i sin åkning.

När vi kollar in Hanna Öberg så är det den stabila drottningen i Sveriges landslag. Ingen ifrågasätter att hon får alla chanser hon möjligen kan få i Sveriges stafettlag. Samma sak gäller för Sebastian Samuelsson på herrsidan. Han kan ha dåliga dagar – men oftast så stämmer det. Då kan det bli väldigt bra.

Något som kan vara till Sveriges fördel är att Frankrike och Norge brukar ha svårigheter med stafett. Speciellt Frankrike. Det kan oftast vara slut direkt för att en av åkarna skjuter bort sig totalt.

Odds på vinnare i singelmix stafetten

Här kan du se alla odds för alla lagen som vi tror kommer ha chans att ta guldet. Vi kommer att spela en mindre insats på de oddsen som finns för en svensk guldmedalj. Det är alltid kul för att öka spänningen extra – som om det är nödvändigt?!

Landslag Odds hos bet365
Norge 1.80
Sverige 5.00
Tyskland 5.00
Frankrike 6.50
Ryssland 15.00

Bubblare: Italien med 11.00

Sänd live från skidskytte VM

Hela mästerskapet kommer du att kunna följa hos SVTPlay eller SVT1 och SVT2. Det är även möjligt att streama från Eurosport Player om du befinner dig utomlands.

Vi är vana med att ha en vinterstudio med oss i SVT när skidskyttetävligar avgörs. Experter under VM kommer vara Helena Ekholm och Björn Ferry.

Sändning kommer att starta drygt 30 minuter innan tävlingen börjar vid 15:00.

 

Stryktipset – 22 maj (22/5): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 22 maj (22/5): Tips, förslag & analys
Stryktipset avgörs på söndagen denna helg! Denna vecka ryms hela den avslutande omgången från Premier League samt två matcher från Allsvenskan och en från Serie A …
20 maj, 2022 | Emil Sandberg
Sveriges trupp till Nations League i juni presenterad – ingen Zlatan
Sveriges trupp till Nations League i juni presenterad - ingen Zlatan
Zlatan Ibrahimovic står över på grund av skadeproblem. Däremot finns bland annat Gabriel Gudmundsson och Hjalmar Ekdal med.
18 maj, 2022 | Emil Sandberg
Streama Eintracht Frankfurt – Rangers: Se live stream & TV (18/5)
Streama Eintracht Frankfurt - Rangers: Se live stream & TV (18/5)
Finalen i Europa League spelas mellan Eintracht Frankfurt och Rangers. Rätt så öppet möte. Se hur du streamar kampen online eller ser den på en TV kanal.
16 maj, 2022 | Katten Jansson