Hanna Öberg tar silver i VM - Distans

I dagens skidskyttetävling – distans med fyra skjutningar – visade Hanna Öberg motsatsen mot det vi fruktade. Detta blir Hanna Öbergs andra medalj. Det blir även en ytterligare medalj till Sveriges medaljskörd i skidskytte VM 2021.

Sveriges inledning på skidsskytte VM har blivit riktigt bra. Det har blivit totalt fyra medaljer hittils. Det är en bra bit bättre redan i jämförelse med förra upplagan av VM-tävlingar.

Hanna Öberg tog silvret genom att skjuta endast en enda bom på fyra skjutningar. Ett otrolugt bra facit som många gånger räcker till att ta guld. Idag räckte det inte. Tjeckiskan Davidova lyckas gå igenom hela tävlingen utan bom.

Starkt skytte & bättre åkning

Det var många tvivel på Hanna Öberg inför tävlingen. Hennes åkform på tidigare tävlingar under VM har visat sig gå i en nedåtgående trend. Det var inte alls samma Hanna Öberg – som vi brukar se.

Hon visade idag att hon helt klart är i världstoppen – och gav hopp till tvivlarna.

”Det är otroligt. Jag trodde inte på det alls. Det är superstarkt att ladda om efter endast en vilodag. Jag skulle vilja se dom portionerna hon fått i sig – garanterat dubbla grötportioner.” – Säger skidskytteexperten Björn Ferry i SVTs sändning.

Väldigt imponerande av Hanna Öberg. Inte minst väldigt skönt för hennes självförtroende inför kommanade tävlingar.

Linn Persson & Johanna Skottheim med fin tävling

De två andra svenskor som lyckades ganska bra är Linn Persson och Johanna Skottheim. Linn Person har gått från klarhet till klarhet och visat att hon hör hemma i alla stafettlag hon kan ställa upp i.

Johanna Skottheim gjorde premiär i VM och lyckades väldigt bra. Hon såg riktigt bra ut på skjutvallen och kostade inte på sig många bom. Hennes svagheter fanns i spåret – men helt klart ett bra resultat av VM-debutanten.

Tråkigare var det för Elvira Öberg som återigen faller tillbaka i formen. Ett svagt skytte och en sämre åkning än vi är vana vid resulterar inte till några bra placeringar.

Knappar in på norskorna i världscupen

Detta gav inte bara en ny VM-medalj för Hanna Öberg. Det ger henne ett mycket bättre läge i världscupen. Där är hennes huvudutmanare Tiril Eckhoff och Marie Olsbu Röiseland. Dessa två norskor gjorde inte en bra tävling i distansen för damar.

Eckhoff som just nu leder världscupen gick in cirka 3.11 minuter efter vinnaren Davidova.

Röiseland hade heller inte något med pallplatserna att göra. Det gav henne ytterligare svårare i världscupen. En tävling som hon ledde inför det att VM startade.

Den bästa norskan blev istället Ingrid Landmark Tandrevold. Hon gick in på en tredje plats och lyckades hålla den hela vägen. Ett nytt brons från Norge från en oväntad åkare!

Stryktipset – 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Inget Premier League i helgen, men väl FA-cupen och en riktigt fullspäckad Stryktipsomgång! Ta del av vår analys om de 13 matcherna! …
26 januari, 2023 | Emil Sandberg
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Titta på Sverige - Frankrike stream från handbolls VM 2023. Vi tipsar om vart du sänder matchen via live streaming online eller direkt på TV! …
26 januari, 2023 | Jimmie Nyman
Kvartsfinaler i handbolls VM 2023 – Matcher, tider & odds
Kvartsfinaler i handbolls VM 2023 – Matcher, tider & odds
Hitta all info om kvartsfinalerna i handbolls VM. Vi har ett schema med alla tider, datum och arenor som gäller för alla fyra kvartsfinaler.
24 januari, 2023 | Jimmie Nyman