Bara svenska medaljer på damsidan i VM?

Hittils så ser det ljust ut för den svenska medaljskörden i skid VM 2021. Alla medaljer hittils är tagna utav svenska damer. Det är mycket positivt för damlandslaget – men desto mörkare för herrarna som har mycket att jobba på.

Inför nästa tävling i skid VM – frisil, 10 km (respektive 15 km för herrar) så har Sverige totalt 5 medaljer. Det är tack vare Jonna Sundling, Frida Karlsson, Ebba Andersson och Maja Dahlqvist. Deras medaljer har varit lite förväntande – men absolut inte självklara. Det hintar om att Sveriges landslag har det som krävs för att svara upp mot favoritskapet. Det är mycket starkt.

Svagare har det sett ut på herrsidan. Där har Sverige inte ens varit nära om att konkurrera om det allra finaste medaljerna. Det allra största hoppet var på att Oskar Svensson ska kunna ta medalj i sprinttävlingen. Det uteblev – och mycket tyder på att Sverige går helt utan medalj på herrsidan. En stor skillnad!

Inför 10 km, fristil 2/3

Nästa tävling har Sverige goda chanser att öka på medaljerna. Du kan se en medaljliga i vår VM längdskidor 2021 guide. Där kan du se alla svenska framgångar – samt vilka tävlingar som återstår.

I loppet på 10 km i fristil så är Ebba Andersson och Frida Karlsson extra stora favoriter till medaljerna. Förra distansloppet så slutade Frida och Ebba på en andra och tredje plats. Detta ganska överlägset då de två var de enda som kunde följa norska Therese Johaug. En outsider i det svenska laget är Charlotte Kalla. Hon visade upp ett otroligt – och mycket överraskande lopp i Skithlonen tidigare i tävlingen. Om hon är med om medaljerna – nja, det kan bli svårt.

Detta skulle vara en distans där Linn Svahn skulle kunna vara med att utmana. Det kommer troligen inte bli så spännande för Linn Svahn. Hon har dragit på sig en axelskada som har stört hennes uppladdning inför VM i längdskidor i Oberstdorf. Kanske kan hon göra en mini comeback och visa upp vad hon egentligen kan?

Det kommer bli ett intressant lopp – som går att följa på SVT från kl. 13:15. Du kan läsa mer om att se sport online i vår guide.

Herrarna väntar på nästa namn

Att Oskar Svensson lyckats i två sprinttävlingar detta året är självklart mycket starkt. Det ger ett hopp för svensk skidåkning för herrar. Ett annat hopp är att William Poromaa ska blomma ut och ta nästa kliv i hans elitsatsning.

Ett mycket tråkigt besked under VM i längdskidor är att Calle Halfvarsson inte alls ser ut att hittat formen – tvärtom. Det snackas mycket om att han valt fel väg att träna på. Alldeles för mycket styrketräning har lett till en stelare kropp. Han kommer nu blicka framåt mot OS i Peking istället. Kanske blir det vinna eller försvinna för Halfvarsson som haft en längre period med dåliga besked och resultat.

Stryktipset – 22 maj (22/5): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 22 maj (22/5): Tips, förslag & analys
Stryktipset avgörs på söndagen denna helg! Denna vecka ryms hela den avslutande omgången från Premier League samt två matcher från Allsvenskan och en från Serie A …
20 maj, 2022 | Emil Sandberg
Sveriges trupp till Nations League i juni presenterad – ingen Zlatan
Sveriges trupp till Nations League i juni presenterad - ingen Zlatan
Zlatan Ibrahimovic står över på grund av skadeproblem. Däremot finns bland annat Gabriel Gudmundsson och Hjalmar Ekdal med.
18 maj, 2022 | Emil Sandberg
Streama Eintracht Frankfurt – Rangers: Se live stream & TV (18/5)
Streama Eintracht Frankfurt - Rangers: Se live stream & TV (18/5)
Finalen i Europa League spelas mellan Eintracht Frankfurt och Rangers. Rätt så öppet möte. Se hur du streamar kampen online eller ser den på en TV kanal.
16 maj, 2022 | Katten Jansson