Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 1 jun, 2021

Alshammar & Sjöström imponerar inför OS 2021

Nya medaljhopp har dykt upp i Sverige efter simtävlingarna i Canet i Frankrike. Där simmade Sarah Sjöström sig vidare på bästa tid. Detta efter en skada hon ådrog sig i armbågen i vintras.

För den nya-gamla simstjärnan Therese Alshammar så ser det också positivt ut inför OS. Även Therese tog sig vidare till finalen tillsammans med Sarah Sjöström. Men med en något svagare tid. Detta är mycket goda besked inför OS. Många var väldigt nervösa för Sarah Sjöströms form och skada inför det stora mästerskapet.

Helt plötsligt så har Sverige nu flera chanser att ta medalj i simning på damsidan.

Louise Hansson är ett nytt namn

Tillsammans med de rutinerade simstjärnorna så har Louise Hansson blivit ännu ett hopp för Sverige. Louise Hansson har inte varit ett känt namn tidigare inom simvärlden. Det ändrades under långbane-EM i Budapest.

Där tog Louise Hansson EM-guld på 100 m bröstsim. En överraskning som togs emot varmt i Sverige.

Med sina 24 år så kan hon ses som en som bär vidare Sveriges flagga under OS. Sarah Sjöström och Therese Alshammar är favoriter som tidigare försett Sverige med OS-medaljer. Båda dessa simmare behöver en yngre stjärna som släpper pressen på deras avslutning av karriärerna.

Flera stora hopp på medaljer

Tillsammans skapar denna trio bra medaljchanser för Sverige under OS. Kanske de allra bästa om man delar platsen med Armand Duplantis. Med en smula tur så kan det rassla in medaljer från alla dessa atleter.

Du kan läsa mer om hur du följer OS 2021. Du kan göra det med hjälp av OS 2021 på TV eller live stream. Vi har en guide för dig som vill följa med i all dramatik innan medaljer ska delas ut.

Andra nyheter

em
Titta in & se hur du kan sända Sverige - Azerbajdzjan via live stream eller på TV. Vi visar gratis hur du streamar online & kanal som sänder live.
27 mars, 2023
stryktipset
Stryktipset lördag den 25 mars bjuder på EM-kval, League One och League Two. Ta del av matchanalyser och spelförslag här!
24 mars, 2023
em
Se hur du kan titta på Sverige - Belgien stream från EM-kval online. Vi visar dig även vilken kanal som sänder Sverige - Belgien på TV!
23 mars, 2023

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1189 Articles