Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 1 aug, 2021

USA damer – Kanada damer, 2/8: Speltips & stream

USA damer – Kanada damer, 2/8: Speltips & stream

I damernas första semifinal i OS spelas en nordamerikansk batalj då världsmästarna USA ställs mot grannarna Kanada.

Båda laget har tagit sig vidare från kvartsfinalerna genom straffläggningar.

Starkt av Kanada att ta sig så långt, men nu väntar den tuffaste möjliga motståndare i USA, som väntas vinna hela turneringen.

Vad: USA damer – Kanada damer, OS
Avspark: Den 2021-08-02, kl. 10:00
Vart: Kashima Soccer Stadium
Live stream: Discovery+
TV-kanal: Eurosport 2
Speltips: USA damer (Odds: 1.75 hos Betsson)

USA damer – Kanada damer stream

Du kan streama semifinalen mellan USA och Kanada från OS genom att skapa ett konto hos DiscoveryPlus. Där har man alla rättigheter för att visa fotbollsmatcher från OS i Japan. Det är dessvärre inte gratis – utan kräver att du har ett abonnemang som låser upp alla sport streams.

Din USA – Kanada stream kommer att vara av hög kvalité. Du kommer ha svenska kommentatorer som sällskapar under din live stream. Du kan även välja att se matchen i HD från din mobil, dator eller TV.

  1. Gå till DiscoveryPlus
  2. Skapa konto gratis
  3. Köp abonnemang
  4. Se USA – Kanada via live stream

Speltips & odds

Det är inte bara historian och den stora rutinen i stora mästerskap, med 4 VM segrar och 4 OS guld i damfotboll, som talar för USA. De har en världsstjärna på samtliga positioner i startelvan.

I gruppspelet blev det en oväntad andra plats, med 4 poäng från 3 matcher mot Sverige, Nya Zeeland och Australien.

I kvartsfinalen bjöd Holland upp till dans, efter en imponerande form med 21 mål på 3 matcher mot Brasilien, China och Zambia.

Kvartsfinalen började illa för USAs förbundskapten Vlatko Andonovski när Vivianne Miedema nätade för Holland i den 18: e minuten. Men USA kvitterade och tog ledningen via Sam Mewis och Lynn Williams innan halvtidspausen.

I den andra halvleken nätade Vivianne Miedema igen för Holland som höll ut till slutresultatet 2-2.

Efter en mållös förlängning, där USA var den bättre nationen, vann de straffläggningen med 4-2.

Även Kanada har goda meriter från slutspel i OS, efter att ha kvalat vidare till en semifinal för 3:e gånger i rad. Det blev bronsmedaljer åren 2012 och 2016. Det var just ärkerivaler USA, som slog ut dem i London år 2012.

Kanada leds av förbundskaptenen Bev Priestman, som redan har visat sin styrka efter att ha kommit på en 2:a plats i gruppspelet bakom Storbritannien, utan någon förlust. De inledde gruppspelet med att kryssa mot värdnationen Japan, för att sedan slå Chile och slutligen kryssa mot Storbritannien.

Kvartsfinalen mot Brasilien slutade mållöst både efter fulltid och förlängning, där Kanada vann straffdramat med 4-3.

Trots att Kanada har visat sig vara svårslagna och är disciplinerade i sitt spel så väger de lite för lätt i jämförelse med USA, som har både bättre toppspelare och ett starkare kollektiv.

USAs anfallstrio med Williams, Morgan och Rapinoe (i bild) håller en världsklass och är fullt kapabla till att bryta ner vilken nations som helst.

Därför faller spelet på att USA slår Kanada redan efter fulltid och tar sig vidare till OS finalen.

  • Vårt speltips: USA damer vinner matchen
  • Odds: 1.75
  • Bettingsida: Betsson

Troliga startelvor inför matchen

USAs möjlig startuppställning:

Naeher; O’Hara, Dahlkemper, Sauerbrunn, Dunn; Horan, Ertz, Mewis; Williams, Morgan, Rapinoe.

Kanadas möjlig startuppställning:

Labbe; Lawrence, Gilles, Buchanan, Chapmann; Scott, Fleming, Quinn; Sinclair; Beckie, Prince.

Nyheter

em
Planerar du att följa matcherna i fotbolls EM 2024? Se vårt program & schema med alla datum och tider du bör hålla koll på!
22 april, 2024
champions-league
Se vart du kan sända Manchester City - Real Madrid via live stream eller direkt på TV. Vi visar dig gratis hur du streamar matcherna på nätet!
16 april, 2024
Streama El Clasico: Se Barcelona – Real Madrid live
fotbollsnyheter
Matcherna som sänds mellan FC Barcelona - Real Madrid i La Liga kallas för El Clásico. Dessa matcher kan du själv se via live streams på nätet.
15 april, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1579 Artiklar