Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 10 jun, 2024

Tyskland – Skottland (EM 2024): Speltips, odds & startelvor

Öppningsmatchen i EM 2024 spelas mellan värdnationen Tyskland och det förmodligen svagaste laget i Grupp A – Skottland. Tyskland står som klara favoriter till att vinna matchen enligt oddsen.

Tyskland – Skottland speltips

Vårt Tyskland – Skottland speltips för EM 2024 den 14 juni 2024 (21:00):

Tysklands försvar har vacklat på sistone. Samtidigt som deras offensiv är i yttersta världsklass. Vi gissar på att det kommer bli en stormig match med över 2,5 mål. Hos Hajper så hittar vi vårt speltips med 1.73 i odds.


Över 2,5 mål i matchen

Odds = 1.73
Bonus: Få 100% upp till 500 kr hos Hajper

 • Tyskland står som stora favoriter att vinna matchen. Endast 1.25 i odds erbjuds för en tysk seger hos flera av de stora spelbolagen.
 • Skottland kommer från ett starkt EM-kval där man hotade Spanien rejält om första platsen
 • Öppningsmatchen blir självklart fullsatt av fans som kommer hålla sitt tyska landslag i ryggen
Vad: Tyskland – Skottland (Fotbolls EM 2024)
När: Den 14/6, kl. 21:00
Vart: Allianz Arena, Munchen
Stream: > TV4Play
Speltips: Över 2,5 mål (1.73 hos Hajper)

De senaste två mötena mellan dessa länder ligger några år tillbaka. I båda matcherna översteg antalet mål 2,5 och totalt gjordes åtta mål, så det var målrikt.

Tyskland har i de senaste 4/6 matcherna själva gjort två mål per match, senast i den senaste testmatchen mot Grekland (2-1).

Även om resultaten inte var övertygande så gjorde skottarna mål i de senaste två förberedande matcherna (2-0 mot Gibraltar / 2-2 mot Finland) och har mot ett svajande tyskt försvar absolut chanser.

Det tyska försvaret verkar periodvis väldigt osäkert. Speciellt vid kontringar verkar de sårbara. I de senaste sex matcherna har de släppt in sju mål och endast två gånger höll de nollan.

Skottland har också problem i försvaret. I de senaste sex matcherna släppte de in 12 mål och upplevde en storförlust mot Nederländerna med 0-4.

I de senaste fem hemmamatcherna har Tyskland i 4/5 matcher producerat över 2,5 mål och konstant gjort dubbla mål. Endast mot Ukraina (0-0) fungerade det inte. Där komemr vi lägga in vårt speltips på under 2,5 mål inne hos Hajper. Det är en av de sidor som har bäst odds under EM.

Om du vill kunna sända EM 2024 streams gratis så hjälper vi dig att hitta sändningar och spelschema för alla matcher.

Tyskland – Skottland: Troliga startelvor

Hos Tyskland ligger mycket hopp på det offensiva duon Florian Wirtz och Jamal Musiala, som kan bli turneringens stjärnor. Försvaret oroar däremot och knappt någon försvarare har nyligen visat sig felfri. Till och med målvakten Manuel Neuer gjorde en tabbe mot Grekland. Detta påverkar naturligtvis vår förutsägelse.

Skottland var egentligen i bra form mot Finland och ledde med 2-0. Men skottarna tappade ledningen på hemmaplan i slutet av matchen och måste nu ifrågasätta lagets fysiska kondition.

För vårt Tyskland – Skottland tips har vi även tittat närmare på de möjliga startelvorna för de båda lagen som hjälp för vår EM-tips.

Tysklands startelva (ej bekräftad)

 • Målvakt: Neuer
 • Försvar: Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt
 • Mittfält: Kroos, Gündogan, Andrich
 • Anfall: Wirtz, Havertz, Musiala

Ilkay Gündogan vacklar på grund av formsvaghet och kan ersättas av Pascal Groß.

Skottlands startelva (ej bejräftat)

 • Målvakt: Gunn
 • Försvar: Ralston, Hendry, Hanley, Tierney, Robertson
 • Mittfält: Christie, Gilmour, McGregor, McGinn
 • Anfall: Shankland

Scott McTominay är en av Skottlands stjärnspelare, var nyligen skadad men kan komma tillbaka till laget.

Sidor med bäst EM odds

Om du vill spela med de bäst odds på EM 2024 så har vi en guide. Du kan också välja att lägga dina betting tips inför EM hos de spelbolag vi tipsar om här.

 • Världens största bettingsida
 • Högklassiga live streams
 • Några av de bästa oddsen
 • Spela med Swish
 • Live streaming
 • Användarvänligt

Mer speltips från Sportal.se

portugal tjeckien speltips stream
EM
Polen och Tjeckien möts i Grupp F i EM 2024, den första gruppspelsomgången. Läs allt inför matchen här!
12 juni, 2024
speltips
Final i Franska Öppna 2024: Läs om speltips, odds och hur du kan streama finalmatchen mellan Zverev - Alcaraz. Matchen startar 15:00 på söndag!
09 juni, 2024
speltips
Läs om matchen mellan Danmark - Norge som sparkar igång kl 19:30 på lördag. Speltips, odds och guide om hur du kommer igång med stream!
08 juni, 2024
sverige serbein speltips stream
EM
Zlatan Ibrahimovic ska hyllas inför ett fullsatt Friends Arena. Läs allt inför Sverige - Serbien, som sparkar i gång klockan 18:00 lördag 8 juni.
07 juni, 2024
speltips
Semifinal i Franska Öppna: Ruud mot Zverev. Läs allt inför matchen hos oss. Vi tar fram speltips, odds & guide till livestreaming online.
07 juni, 2024
speltips
Läs om semifinalmatchen i Franska Öppna mellan Alcaraz mot Sinner. Speltips, odds och hur du kommer igång med livestreaming online.
07 juni, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1232 Artiklar