Sverige - Kanada, 16/2: Speltips & stream (Hockey OS)

Moscow, Russia. 17th Dec, 2021. Players shake hands after a 2021 Channel One Cup ice hockey match between the national teams of Canada and Sweden at CSKA Arena as part of the 2021/22 Euro Hockey Tour. Credit: Valery Sharifulin/TASS/Alamy Live News

 

I kvartsfinalen i hockey OS 2022 ställs Tre Kronor mot Kanada. Det hade lika gärna kunnat vara en final.

Sverige har tagit sig till kvarten som den bästa grupptvåan. Kanada kom också på 2:a plats men fick kvala vidare mot Kina.

Spelbolag ser på kvartsfinalen som helt öppet. Då Sverige har en match mindre i benen och är utvilade är det en klar fördel.

 

Streama hockey i Sverige!

Se massor av hockey från stora ligor

> Streama hockey

SPONSRAT - Streaming kräver finansierat spelkonto, eller att ha placerat ett spel under de senaste 24 timmarna. Spela ansvarsfullt. IP-restriktioner kan gälla. Regler & villkor gäller. 18+

Vad: Sverige – Kanada, Hockey OS
Avspark: Den 2022-02-16, kl. 14:30
Vart: Peking, Kina
TV-kanal: Kanal 5
Livestream: DiscoveryPlus
Speltips: Sverige Vidare (Odds: 1.86 hos Unibet)

 

Speltips & odds

 

Det var inga bekymmer för Tre Kronor att vinna sina inledande matcher mot Lettland och Slovakien.

I den första omgången tappade man en 3-0 ledning till ett 3-2 slutresultat. Men man hade kontroll över hela tillställningen. Lucas Wallmark nätade två gånger om samt att Anton Lander också hittade nätet. Båda lettiska mål kom i powerplay.

I nästa omgång skärpte man sig till och vann med 4-1 över Slovakien. En rättvis seger som ändå kunde och borde ha slutat med större siffror.

I den tredje och sista gruppspelsmatchen blev det ett oavgjort resultat mot Finland, som drog det längstra strået på övertid. Det var en jämn match som kunde ha slutat hursomhelst.

Med 3 dagars vila har Tre Kronor laddat om batterierna, återställt hårddisken och är redo att fajtas vidare i OS.

Trots att alla stjärnor inte deltar, på grund av att NHL spelas samtidigt, har Johan Garpenlöv en starkare trupp än Kanada.

Även Kanada började bra i gruppspelet. Nationerna Tyskland och Kina kunde inte bjuda på något motstånd. Däremellan ställdes Kanada mot ärkerivalen USA och var det klart sämre nationen.

USA vann helt rättvist med 4-2. Kanada gick vidare till åttondelsfinalen. Där ställdes de på nytt mot Kina, som ändå stretade emot bra inledningsvis. Men Kanada är flera nummer större och vann till slut med 7-2.

Försvaret har inte varit helt på topp. Något Tre Kronor mycket väl kan komma att såra rejält.

Spelbolag har varit neutrala och inte valt någon favorit till semifinalen. Men det är Tre Kronor som har spelat bättre i mästerskapet. De ska vara klara favoriter till seger.

Därför landar spelet på att Sverige tar sig till semifinalen genom att slå Kanada, antingen genom ordinarie tid, övertid eller på straffar.

Uppdatering: Sverige vann matchen mot Kanada. Nu väntar en semifinal mellan Sverige – Ryssland. Denna match kommer att spelas den 18 feb i Vinter OS. Det blir ytterligare en svår match för Tre Kronor.

 

 

  • Vårt speltips: Sverige vinner matchen (Ink OT + straffar)
  • Odds: 1.86
  • Bettingsida: Unibet

 

Du kan läsa allt om OS ishockey i vår längre guide med spelschema och trupp.

 

 

Nyheter

Sveriges trupp till Nations League i juni presenterad – ingen Zlatan
Sveriges trupp till Nations League i juni presenterad - ingen Zlatan
Zlatan Ibrahimovic står över på grund av skadeproblem. Däremot finns bland annat Gabriel Gudmundsson och Hjalmar Ekdal med.
18 maj, 2022 | Emil Sandberg
Streama Eintracht Frankfurt – Rangers: Se live stream & TV (18/5)
Streama Eintracht Frankfurt - Rangers: Se live stream & TV (18/5)
Finalen i Europa League spelas mellan Eintracht Frankfurt och Rangers. Rätt så öppet möte. Se hur du streamar kampen online eller ser den på en TV kanal.
16 maj, 2022 | Katten Jansson
Streama Hammarby – AIK (15/5): Live stream & TV
Streama Hammarby - AIK (15/5): Live stream & TV
Läs allt om hur ni gör för att live streama Hammarby - AIK! Se derbyt direktsänt på nätet.
14 maj, 2022 | Emil Sandberg

Katten Jansson

fotboll-icon Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är ett nytillskott på sajten, dock en veteran inom sportsbetting världen. Med decennium långa uppdrag på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Den stora passionen när det kommer till spel är HÖGA odds.