Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 10 okt, 2021

Sverige – Grekland, 12/10: Speltips & odds

Sverige Grekland speltips odds

Sverige spelar mot Grekland i VM-kval – i en match där det bara är tre poäng som gäller för svensk del. Läs allt inför mötet, och ta del av vårt speltips med odds.

Sverige har fortfarande hyfsad chans på förstaplatsen i gruppen, men för att ta den underlättar det stort att vinna mot Grekland först. Lagen möts på Friends Arena på tisdag kväll klockan 20:45.

Här kan ni läsa allt ni behöver veta inför mötet, med såväl vårt bettingtips som våra bästa odds på matchen.

Match: Sverige – Grekland
Matchstart: Kl. 20:45, den 12/10
Var: Friends Arena, Stockholm
Vad: VM-kval
Domare: Tobias Stieler
Speltips: Sverige vinner (1,83 hos Bet365)

Inför matchen

  • Sverige ligger tvåa i kvalgruppen, med tre poäng före tredjeplacerade Grekland.
  • Här saknar Sverige avstängde Dejan Kulusevski, men får tillbaka den nyblivne pappan Victor Nilsson Lindelöf.
  • Grekland saknar korsbandsskadade spelfördelaren Zeca.

Speltips & odds: Sverige – Grekland

Till den här samlingen kom Janne Andersson och hans spelare med ett klart och tydligt uppdrag: sex poäng ska inkasseras. Två hemmamatcher, och två segrar. Uppvärmningen klarade man av, då Kosovo besegrades med 3-0, och nu är det dags för samlingens stora match.

Det var bara en månad sedan vi mötte Grekland senast, då Sverige sattes ned på jorden efter den fantastiska insatsen och segern mot Spanien. Ett Sverige som gick på moln kom till Grekland, och känslan bland åtminstone supportrarna var att ”slår man Spanien, då slår man absolut Grekland”. Riktigt så enkelt var det inte.

Grekland straffade ett Sverige som hade svårt att komma till chanser, brände de chanserna man väl skapade och som läckte bakåt. När matchen var slut var plötsligt drömläget till att vinna gruppen försvunnet.

Men den här gången spelar Sverige på hemmaplan, och där är man ett klart starkare lag. Mot Kosovo glänste i princip alla våra offensiva spelare, där väl Alexander Isak och Robin Quaison var de som stack ut extra mycket. Till den här matchen är Dejan Kulusevski avstängd, och Janne Andersson har bekräftat att han kommer att ge Quaison chansen från start. Välförtjänt för den förre AIK-spelaren, som nästan aldrig gjort en dålig landskamp men som alltid haft tuff konkurrens i anfallet.

Grekland kommer från en seger mot Georgien, som man tog efter att ha gjort två mål på tilläggstid, varav det första på en VAR-straff. Viktigt för grekerna, som numera inte är uträknade från att knipa andraplatsen från Sverige. Vinner de den här matchen har de all chans i världen att passera oss.

Vårt speltips

Sverige har varit fantastiskt starka på hemmaplan under Janne Anderssons ledning. Sedan den förre Norrköpingstränaren satte sig på posten har vi inte förlorat en enda hemmamatch i kvalspel till EM eller VM. Tre kryss har det blivit, och dessa har kommit mot Holland, Norge och Spanien. Man har besegrat lag som Frankrike, Italien och Spanien.

Visserligen förlorade vi sist vi ställdes mot Grekland, och även mot Ukraina i EM. Bortsett från dessa två matcher har Sverige dock generellt en väldigt stark stabilitet, där man nästan alltid vinner mot lagen som likt Grekland på pappret är något sämre. Och de få tillfällena Sverige misslyckas med detta, då spelar man inte hemma på Friends.

Vi tror starkt på Sverige här, och att man tar hem segern. Vi spelar den raka 1:an, till 1,83 gånger insatsen på Bet365. Ni finner odds från fler spelbolag högst upp i artikeln.

  • Vårt speltips: Sverige vinner matchen
  • Odds: 1,83
  • Spelsida: Bet365

Vill ni läsa vår Bet365 recension, kan ni göra det genom att följa länken här.

Relaterade artiklar

em
Se vilka betingsidor som kommer höja oddsen under EM. Dessa erbjudanden kallas för oddsboost. Här listar vi de allra bästa EM oddsboosts!
14 juni, 2024
em
England spelar sin första match i EM mot Serbien. Om du vill se matchen - så hjälper vi dig här!
14 juni, 2024
em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
12 juni, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar