Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 27 jan, 2022

Sverige – Frankrike, 28/1: Speltips, odds & inför

Sverige är framme i EM-semifinal i handboll! Där väntar Frankrike, och här ger vi er vårt speltips till matchen.

Sverige stod för en bragdartad avslutning av ”kvartsfinalen” i tisdags, och kvalificerade sig därigenom till semifinal. Nu börjar kampen om medaljerna på riktigt, och till motståndet står ett gäng tuffa fransmän.

Kan Sverige stå för ännu en monsterinsats, och ta sig vidare till final? Frankrike är ingen lätt motståndare, men ingenting är omöjligt i handboll! Vi ger er förutsättningarna inför mötet, delar med oss av våra tankar samt filar ihop ett speltips!

Match: Frankrike – Sverige
Matchstart: Kl. 20:30, den 28/1
Vad: Handbolls-EM 2022
Omgång: Semifinal
Live stream: Sverige – Frankrike live stream (handboll)
TV-kanal: TV6
Speltips: Sverige +2,5 i handikapp (1,80 hos Bet365)

[sports data-token=’Nq7PCQX67oklUIUKZiMi1oUJwIUHEKt9f0U5SoEX’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’sv’ data-odds-format=’decimal’]

Speltips & odds: Frankrike – Sverige

Det var inte många som trodde att Sverige skulle vinna mot Norge, när man låg under med fem bollar i paus. Än mindre när ställningen var 19-23 med knappt fem minuter kvar att spela. Men därefter samlade Jim Gottfridsson laget samman, och genom bragdinsatser från varenda spelare – inte minst målvakten – kunde Sverige hålla tätt under återstoden av matchen. Dessutom gjorde man mål i princip i varje anfall, och det blev till slut en riktig rysare.

Med femton sekunder kvar av matchen, vid ställningen 23-23, fick Sverige straff. Sverige behövde vinna för att ta sig vidare, och fram klev – sedan Hampus Wanne missat två straffar tidigare under matchen – unge Valter Chrintz. En liten fint och sedan var bollen i mål. Norge hann anfalla en gång men kastade utanför och bragdupphämtningen var ett faktum.

Nu är det dags för semifinal mot Frankrike. Positivt för Sveriges del är att både Daniel Pettersson och Niclas Ekberg är tillbaka från covidkarantän, vilket gör att det nu ser riktigt ljust ut på högersexpositionen. Frågan är hur mycket speltid stjärnskottet Chrintz får i semin.

Ifall du tänker placera ett spel rekommenderar vi dig att först kolla in våra oddsbonusar. Dessutom kan ni ta er en titt på fler odds på handbolls-EM 2022, eller varför inte läsa om att live streama handbolls-EM?

Vårt speltips

Frankrike är ett tufft motstånd, och när Sveriges förbundskapten Glenn Solberg uttalar sig om oddsen inför matchen säger han att det är 70/30 i Frankrikes favör. Han menar även att det hade varit 90/10 till Danmark (som också spelar semifinal, mot Spanien) om vi hade ställts emot dem istället, så vi ska vara nöjda med utfallet. Inför matchen mot Norge gav Solberg norrmännen 80/20.

Frankrike är regerande OS-mästare, men när Sverige mötte dem senast blev det blågul seger. Det var i VM-semifinalen ifjol. Kan det bli svensk seger igen? Enligt oddsen, såväl Solbergs som bettingsidornas, ser det tufft ut. De ger Frankrike 1,50 gånger pengarna, och Sverige 3,50. Men Norge var även de favoriter mot oss, och då vann vi. Dessutom har vi nu fördel av att ha fått en vilodag mer än Frankrike, tre kontra två.

Precis som mot Norge väljer vi att spela ett handikappspel för Sverige. Det gick vägen då, och vi tror att det går vägen igen! Sverige +2,5 handikapp spelas, vilket innebär att spelet sitter vid svensk seger, vid oavgjort eller om vi förlorar med ett eller två mål. Spelet finnes till 1,80 gånger insatsen, hos Bet365.

  • Vårt speltips: Sverige +2,5 handicap
  • Odds: 1,80
  • Spelsida: Bet365

Vi har skrivit ihop en Bet365-recension, som ni är välkomna att läsa. Den finnes via länken.

Relaterade artiklar

Fullträff 28 maj
fullträff
Ta del av våra tankar om helgens kupong av Fullträff! Vi ger er analys och spelförslag till alla 13 matcher!
27 maj, 2023
stryktipset 28 maj
stryktipset
Stryktipset avgörs på söndagen denna helg, då säsongens sista Premier League-omgång spelas. Här ger vi er vår analys med spelförslag till Stryktipset 28 maj!
26 maj, 2023
europatipset 27 maj vecka 21
europatipset
Europatipset avgörs på lördagen denna helg. Här finner ni vår analys och vårt tips till alla 13 matcher! Vi spelar ett 96-raderssystem.
26 maj, 2023

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

1960 Articles