Sverige damer - Kanada damer, 6/8: Speltips & odds

Tokyo, Japan. 21st July, 2021. Fridolina Rolfo #18 from Sweden during the soccer game between Sweden and the United States at the Tokyo 2020 Olympic Games held in 2021, in the city of Tokyo, Japan. (Photo: Richard Callis/Fotoarena) Credit: Foto Arena LTDA

 

Guldmedaljmatchen i OS spelas mellan Damlandslaget och Kanada, där båda nationerna har en möjlighet att krönas som mästare för första gången.

För Sverige är detta en andra final i OS i rad. Kanadas meriter är bronsmedaljen, åren 2012 och 2016.

Sverige har genom historien varit bättre än Kanada. Men det förflutna är inget att gå efter när det kommer till en finalmatch.

Båda nationerna har kvalité och erfarenhet i slutspels sammanhang. Så finalen väntas bli en tuff och spännande uppgörelse.

 

Vad: Sverige damer – Kanada damer, OS
Avspark: Den 2021-08-06, kl. 14:00
Vart: Yokohama Stadium
Live stream: Discovery+
TV-kanal: Kanal 5
Speltips: X (Odds: 3.40 hos Bet365)

 

Läs mer om hur du att se OS finalen mellan Sverige och Kanada.

 

Speltips & odds

 

Klockan behöver inte ställas på 04:00 svensk tid för att se Damlandslaget fajtas om guldmedaljen. Tiden har ändrats till 14:00 CET (svensk tid).

Damlandslaget har utan överdrift imponerat mest av alla fotbollsnationer i OS. Med 5 raka segrar över USA, Australien, Nya Zeeland i gruppspelet, samt värdnationen Japan i kvartsfinalen och Australien i semifinalen har de nått finalen.

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson har skapat ett starkt kollektiv, som har alltså vunnit samtliga 5 matcher efter fulltid. På vägen har de nätat 13 baljor.

I gruppspelet var det inga som helst bekymmer att slå USA, Australien och Nya Zeeland med fler än ett mål i marginal, i samtliga landskamper. Så blev fallet även i kvartsfinalen som Damlandslaget vann med 3-1. I semifinalen blev det däremot tuffare där målet från Fridolina Rolfö (i bild) var det enda som skiljde nationerna åt.

Damlandslaget har rutinerade spelare som var med i OS för 5 år sedan och förlorade finalen mot Tyskland. Spelare som Hedvig Lindahl, Magdalena Eriksson, Kosovare Asllani, Caroline Seger, Olivia Schough, Sofia Jakobsson och Stina Blackstenius var med då.

Den rutinen kommer att vara avgörande för att Damlandslaget i slutändan ska ta guldet.

På andra sidan gräset kommer Kanada att stå. De har varit kryssexperter enligt många, men också väldigt svåra att bryta ner och vinna mot. Kanada är obesegrade i OS och har spelat allt bättre för varje landskamp.

Efter att ha kryssat mot Japan och Storbritannien, samt tagit en seger mot Chile, kom Kanada på en 2:a plats i gruppen. I kvartsfinalen väntade Brasilien. Mötet slutade mållöst efter fulltid och förlängning. Kanada hade inga problem med nerver och vann straffsparksläggningen. Målvakten Stephanie Labbe blev hjälten efter att ha räddat Rafaelles straff.

I semifinalen väntade världsmästarna USA, som skapade mycket men lyckades inte heller få hål på Kanada. I stället klev Jessie Fleming fram och satte dit en straff med kvarten kvar. Därefter höll Kanada undan och slog ut USA.

Att inte släppa in något mål under slutspelet, mot Brasilien och USA, visar vilket starkt försvar Kanada har. De gånger som Kanada har släppt in mål har de också klarat av att kvittera, samt vinna landskamper.

Damlandslaget väntas ställa upp med samma startelva som mot Japan och Australien. Toppnfallaren Stina Blackstenius har nätat 4 gånger i OS. Bakom sig har hon Rolfö, Asllani och Jakobsson som stöd. Backlinjen med Eriksson, Björn, Ilestedt och Glas har stor erfarenhet av stora turneringar och mästerskap, som Champions League.

Kanada väntas också ställa upp med samma 4-3-3 laguppställning som i kvarts- och semifinalen. De spelar med ett diamant mittfält med Christine Sinclair som faller djupt i banan. I försvaret finns Chapman, Buchanan, Gilles och Lawrence framför målvakten Labbe, som har imponerat stort i slutspelet.

Det är svårt att skilja nationerna åt, trots att Damlandslaget har varit så domimanta. Segersviten efter 90 minuter kan mycket väl brytas av Kanada, som är så kompakta i defensiven. Ett oavgjort resultat är ändå inte illa för någon av nationerna, då finalen rullar vidare till förlängning och därefter straffar.

Därför faller spelet på att guldmedaljmatchen slutar med ett kryss efter ordinarie tid.

 

 

  • Vårt speltips: Oavgjort efter fulltid
  • Odds: 3.40
  • Bettingsida: Bet365

 

Mer om alla odds i OS 2021 kan du läsa mer om här.

 

Troliga startelvor inför matchen

 

Sveriges möjlig startuppställning:

Lindahl; Eriksson, Björn, Ilestedt, Glas; Seger, Angeldal; Rolfö, Asllani, Jakobsson; Blackstenius.

 

Kanadas möjlig startuppställning:

Labbe; Chapman, Buchanan, Gilles, Lawrence; Quinn, Scott, Fleming; Sinclair, Prince, Beckie.

 

 

Nyheter

Stryktipset – 18 juni (18/6): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 18 juni (18/6): Tips, förslag & analys
Stryktipset! Denna lördag hämtar vi matcher från Division 1 Norra, Division 1 Södra, finska Veikkausliiga och norska Eliteserien.
17 juni, 2022 | Emil Sandberg
Streama Liverpool – Real Madrid: Se live stream & TV (28/5)
Streama Liverpool - Real Madrid: Se live stream & TV (28/5)
Champions League final i fotboll där giganterna Liverpool och Real Madrid gör upp om trofén. Vi går igenom hur du streamar finalen online eller på TV.
26 maj, 2022 | Katten Jansson
Streama Sverige – Kanada: Se live stream & TV (Hockey VM 2022)
Streama Sverige – Kanada: Se live stream & TV (Hockey VM 2022)
Sänd kvartsfinal mellan Sverige - Kanada stream eller TV. Vi visar dig gratis vart du kan streama matcher i hockey VM 2022 online eller via TV kanal.
25 maj, 2022 | Jimmie Nyman
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]