Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 5 feb, 2022

Senegal – Egypten, 6/2: Speltips & stream

Det Afrikanska mästerskapet kommer att avslutas med stil då Senegal och Egypten gör upp om trofén.

Båda nationerna har varit extremt framgångsrika i turneringen och slagit ut bästa möjliga motstånd.

Senegal har gjort detta genom att ösa in mål. Egypten har lyckats med att försvara sig i världsklass.

Att förutspå vinnaren är tufft. Finaler är oftast jämna kamper, med få mål. Så lär fallet bli även nu.

Vad: Senegal – Egypten, Afrikanska mästerskapet
Avspark: Den 2022-02-06, kl. 20:00
Vart: Olembe Stadium
Live stream: > Se hos Bet365
TV-kanal: Viaplay
Speltips: Under 1,5 mål (Odds: 2.10 hos Bet365)

[sports data-token=’fjjzp2P5786XfEWUcXJpCogKevcDVGoJUWLeCssD’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’sv’ data-odds-format=’decimal’]

Streama Senegal – Egypten

Spelbolaget Bet365 erbjuder streaming på finalen i det Afrikanska mästerskapet. Genom dem kan man se antingen Senegal eller Egypten lyfta pokalen.

För att streama mötet behöver du göra följande:

  1. Ta dig vidare till Bet365
  2. Registrera ett konto på nolltid
  3. Sätt därefter in 50 SEK eller mer
  4. Streama finalen i det Afrikanska mästerskapet

Speltips & odds

Bet365 erbjuder 1.44 i odds på att Senegal för första gången någonsin vinner det Afrikanska mästerskapet. Att Egypten ska lyfta pokalen för 8:e gånger ligger oddset på 2,62.

Senegal har två finalförluster. Men alltså ingen pokal ännu. Nationen har bara växt med åren och blivit allt starkare.

Redan innan turneringen startade var Senegal en av förhandstippade favoriter. En stor anledning till detta är att Senegal har ett urstarkt försvar. I målet finns Chelsea stjärnan Edouard Mendy. Framför sig har han en backlinje med Bouna Sarr, Kalidou Koulibaly, Abdou Diallo och Saliou Ciss. Det handlar om Napoli och PSG klass.

Senegal har också visat sig vara svåra att bryta ner. Gruppspelet passerades utan något insläppt mål. Endast talismanen Sadio Mane hade gjort ett mål framåt.

Slutspelet inleddes med en ny hållen nolla mot Kap Verde. Fast då började allting lossna i anfallsspelet. Sedan dess har det blivit två raka 3-1 segrar över Ekvatorialguinea i kvartsfinalen och Burkina Faso i semifinalen.

Fast det lär bli betydligt svårare att fortsätta ösa in mål när Egypten, som har visat sig vara en mästare på att försvara sig, står på andra sidan gräset.

Det har varit rejält målsnåla landskamper för Egypten. Talismanen Mohamed Salah, som väntades bli skyttekung i turneringen, har bara hittat nätmaskorna två gånger totalt.

Gruppspelet inleddes med en 0-1 förlust mot Nigeria. Sedan blev det två raka 1-0 segrar över Guinea-Bissau och Sudan.

I slutspelet blev det mållöst mot Elfenbenskusten, även under förlängningen. Straffarna var helt avgjorande där samtliga spelare i Egypten nätade. Skillnaden var målvakten Mohamed Abou Gabal (i bild), som fick hoppa in i stället för Mohamed El Shenawy. Han skulle spela huvudrollen lite senare igen i turneringen.

Först i kvartsfinalen blev det fler än ett mål i en match som slutade 1-1 mot Marocko. Det ska sägas att Egypten släppte in ett mål på straff, som länge VAR-granskades. Ytterst tveksamt om Sofiane Boufal borde ha fått lägga straffsparken. Men efter att Mohamed Salah hade kvitterat till slutställningen 1-1 tog Egypten över och vann förlängningen. Trezeguet nätade på övertid i matchminut 100.

I semifinalen var Egypten underdogs mot värdnationen Kamerun, men klarade av att spela mållöst. Även i förlängningen. På straffarna var Mohamed El Shenawy återigen skillnaden.

Det är väldigt ovanligt att Egypten överhuvudtaget är involverade i målrika tillställningar. Ännu mindre vanligt i tuffa drabbningen där en pokal, i Afrikanska mästerskapet, står på spel.

Taktiken är helt klart att fortsätta försvara sig på topp, i syfte att kontra in något mål, eller ta mötet vidare till förlängning och straffar.

Därför faller spelet på att finalen mellan Senegal och Egypten slutar med max ett insläppt mål, efter ordinarie tid. Men inga fler än så. Vid en eventuell ledning kommer den nationen att försöka försvara resultatet till varje pris.

Spelet rättas som en vinst vid mållöst i finalen eller vid en 1-0 seger till någon av nationerna.

  • Vårt speltips: Under 1,5 mål i matchen
  • Odds: 2.10
  • Bettingsida: Bet365

Se också vårt omdöme & recension om Bet365.

Nyheter

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
16 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1578 Artiklar