Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 7 jun, 2022

Portugal – Tjeckien, 9/6: Speltips & stream

Både Portugal och Tjeckien är obesegrade i gruppspelet i UEFA Nations League inför deras drabbning, i den tredje omgången.

När två omgångar har spelats färdigt i turneringen har båda nationerna lyckats vinna en landskamp var mot Schweiz och kryssa mot Spanien.

Då båda nationerna har spelat utmärkt är det ytterst lite som skiljer dem åt. Därmed ska tjeckerna inte behöva bli överkörda på något sätt.

Streama fotboll

Se fotboll hos Unibet

Vad: Portugal – Tjeckien, Nations League
Avspark: Den 2022-06-09, kl. 20:45
Vart: Estadio Jose Alvalade
TV-kanal: Viaplay
Speltips: Tjeckien +1,5 (Odds: 1.72 hos Unibet)

Inför

  • Portugal har lyckats undvika avbräck. Däremot kommer truppen att roteras, efter ett indensivt spelschema.
  • Tjeckien har bekymmer på vänsterbackposten då Jaroslav Zeleny och Jakub Jankto klev av med smärtor senast.
  • Både Portugal och Tjeckien har 4 poäng vardera efter de första två omgångar i turneringen.

Startelvor & statistik

[sports data-token=’DFDrnjiSP9OnYPy1TFVzAvCZD6q15JzuZQ4lewZQ’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’sv’ data-odds-format=’decimal’]

Streama Portugal – Tjeckien

Du kan streama Nations League landskampen mellan Portugal och Tjeckien online. För att lyckas med detta behöver du öppna ett abonnemang på Viaplay.

Landskampen går att titta på bland annat via en mobil, en dator eller en surfplatta. Se nedan hur du enklast kommer igång.

  1. Surfa vidare till Viaplay
  2. Skapa ett konto och köp abonnemang Viaplay Total
  3. Streama Nations League landskampen mellan Portugal och Tjeckien

Sändningen i matchen börjar 5 minuter innan. Experter i studion och kommentatorer ger dig de bästa insikterna i sändningarna för de flesta av våra sporter.

Som sällskap i finalen kommer du att ha den svenska kommentatorn Henrik Strömblad.

Med Viaplay sportpaket ingår också alltid hela vårt utbud av filmer, serier och barninnehåll.

Speltips & odds

Marginalerna har på Portugals sida när de lyckades ta en poäng på Benito Villamarin Stadium i Sevilla. Spanien hade en ledning efter 25 minuter då Alvaro Morata nätade. Matchbilden passade spanjorerna, som kontrollerade tillställning. Men med 8 minuter kvar kvitterade Portugal genom inhopparen Richardo Horta.

En annan inhoppare i form av en av världens bästa fotbollsspelare, Cristiano Ronaldo, gjorde inte mycket väsen av sig. I stället gjorde han det mot Österrike i nästa omgång, då han nätade två gånger om. Därmed är den femfaldige vinnaren av Ballon d’Or uppe i 117 internationella mål för landslaget. Även William Carvalho och Man City försvararen Joao Cancelo hittade nätmaskorna i 4-0 segern.

I Nations League har Portugal varit starka och bara förlorat en av sina 14 landskamper sedan turneringen startade. Fast nästa omgång kommer att bli ett tufft och jobbigt möte.

Efter att ha blivit utslagna av Sverige i VM-kval playoffen har Tjeckien spelat upp sig. De lyckades kryssa i en vänskapskamp mot Wales, som senare tog en VM biljett genom att slå ut Ukraina i finalen i kvalet.

När Nations League väl började inledde man piggt. Jan Kuchta gav nationen ledningen efter 11 minuter mot Schweiz, som kvitterade precis innan halvtidspausen. I den andra halvleken pressade Tjeckien och fick utdelning i form av ett olyckligt självmål. Det räckte till en seger.

I den senaste omgången gästades man av Spanien. Jakub Pesek (i bild) nätade redan efter 4 minuter. Spanien lyckades kvittera, strax innan halvtid, genom Gavi. Men Jan Kuchta skulle slå till igen. Efter 66 minuter gav han Tjeckien ledningen igen, som varade nästan tiden ut. Strax innan fulltid kvitterade Athletic Bilbao mittbacken Inigo Martinez. Trots ett massivt bollinnehav från gästerna lyckades Tjeckien knipa en pinne.

Tjeckien är svåra att bryta ner och en tuff nöt att knäcka.

Spelbolag har Portugal som alldeles för stora favoriter till att vinna matchen. Mest värde finns på att Tjeckien inte blir överkörda. Det mesta stämmer trots allt för gästerna.

Därför faller vårt speltips att Tjeckien klarar av att täcka handikapp linan som är satt på +1,5 mål. Då har man råd att förlora matchen med ett mål, som 0-1 och 1-2.

  • Vårt speltips: Tjeckien +1,5 Asian Handicap
  • Odds: 1.72
  • Bettingsida: Unibet

Vänligen läs gärna också vår recension om Unibet.

Annan betting inför matchen

Vårt huvudtips ligger på att Portugal inte vinner med fler än ett mål i marginal mot Tjeckien.

Hos Unibet så hittar vi flera spelvärda odds inför Portugal – Tjeckien mötet.

Kolla in nedan vilka fler tips vi anser är värda att satsa pengarna på.

Speltips Odds från Unibet
Över 2,5 mål i matchen 1.76
Tjeckien vinner matchen 8.75
Över 8,5 hörnor i matchen 1.74

Nyheter

em
Se vilka betingsidor som kommer höja oddsen under EM. Dessa erbjudanden kallas för oddsboost. Här listar vi de allra bästa EM oddsboosts!
14 juni, 2024
em
England spelar sin första match i EM mot Serbien. Om du vill se matchen - så hjälper vi dig här!
14 juni, 2024
em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
12 juni, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1578 Artiklar