Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 10 aug, 2023

Japan – Sverige (11/8): Speltips, odds & inför

sverige japan speltips

Vad: Japan – Sverige
Avspark: Den 11/8, kl. 09:30
Vad: Dam-VM, kvartsfinal
Stream: Sverige – Japan live stream
Speltips: Sverige går vidare (2.10 hos Expekt)

Sverige är framme i kvartsfinal av dam-VM, och ställs där emot Japan. Här finner ni allt inför mötet, i vårt speltips.

Vi är framme i kvartsfinalerna av dam-VM, och Sverige är kvar när det ska avgöras! Vi ställs som bekant emot Japan i kvarten, och matchen sparkar i gång klockan 09:30 svensk tid under fredagen den 11 augusti.

Vi tar er igenom alla förutsättningar inför Japan – Sverige, i detta speltips. Vi ger er information om Sveriges troliga startelva, lagens form, skadelägen och allt annat av vikt inför matchen.

Sverige går vidare (Expekt)

Få gratisbet på 1 500 kr hos Expekt!
Japan vs Sweden Match Outcome
Match Starts 11/08 09:30
Match avslutad

Inför matchen

  • Sverige spelade 120 minuter i åttondelsfinalen mot USA. Men det har gått fem dagar sedan den matchen och man bör inte ha trötta ben.
  • Japan slog ut Norge i åttondelen, sedan man vunnit med 3-1.
  • Sverige och Japan möttes senast i OS 2021, också i kvartsfinal. Då vann Sverige med 3-1, efter mål från Magdalena Eriksson, Stina Blackstenius och Kosovare Asllani.
Women's World Cup Final Stage

11th August 2023 - 07:30

Eden Park

Japan

Match Ended
Sweden

Match Has Ended

18+ Gamble responsibly, Odds subject to change

H2H Statistics

2.8

Average goals scored

1/4

Matches were draws

50%

Goals scored in first half

Summer Olympics Final Stage

2021

Sweden

3

Japan

1

Friendlies

2016

Sweden

3

Japan

0

Summer Olympics Grp. F

2012

Japan

0

Sweden

0

Women's World Cup Final Stages

2011

Japan

3

Sweden

1

Speltips & odds: Japan – Sverige

Sverige har stått för ett starkt VM så här långt. Man inledde visserligen mästerskapet med en svag insats, då man hade stora problem med Sydafrika. Sverige hamnade i underläge, och bjöd på mycket krampaktigt spel. Till slut kunde man ändå, tack vare ett sydafrikanskt självmål och ett hörnmål från Amanda Ilestedt på stopptid, gå segrande ur den matchen.

I de två gruppspelsmatcher som följde visade Sverige upp sig från en bättre sida. Man körde över Italien totalt och vann med 5-0, för att sedan slå Argentina med 2-0 i den avslutande gruppspelsmatchen, trots att man då luftade på bänkspelarna. Gruppsegern var ett faktum, och i åttondelsfinalen ställdes Sverige mot USA.

Matchen mot USA hade det mesta, förutom ett bra svenskt anfallsspel. USA var det klart bättre laget, men tack vare en hjälteinsats från den svenska målvakten Zecira Musovic var ställningen fortfarande 0-0 efter 90 minuter, och likaså efter 120 minuter. Straffläggning väntade, där Lina Hurtig kunde skjuta Sverige vidare tack vare en straff som granskades av Goal Line Technology.

Med 120 minuter i benen kan man tänka sig att det inte är en omöjlighet att Peter Gerhardsson skulle känna ett behov av att rotera lite i startelvan, men det har trots allt gått fem dagar sedan åttondelen när kvartsfinalen sparkas i gång. Därav tror vi inte att Gerhardsson gör några förändringar, utan kör på med samma startelva som tidigare.

Japan har varit VM:s kanske bästa lag så här långt, och har bara släppt in ett mål i hela mästerskapet (precis som Sverige). Att man besegrade Zambia och Costa Rica ska det kanske inte dras alltför stora slutsatser av, men att man slog Spanien med hela 4-0 i den avslutande gruppspelsmatchen var desto mer imponerande. Stor segerorganisatör då var Hinata Miyazawa, som satte två mål och gjorde en assist. Hon stod sedan för ett mål även mot Norge, och toppar turneringens skytteliga med totalt fem kassar.

Inget av lagen har några definitiva skadeavbräck. Dock har Caroline Seger och Fridolina Rolfö dragits med känningar, och de är kanske inte 100-procentiga.

Vårt speltips

Japan har resultatmässigt gjort det något bättre än Sverige totalt sett, men vi är ändå imponerade av det vi sett av Sverige. Man inledde med en svag match mot Sydafrika, men vann likväl – på tilläggstid. Det visade på mental styrka och en inneboende kvalitet. Man följde upp med två mycket starka insatser, och sedan var man tillbakapressade av USA – men vann ändå. Styrkan och lagsammanhållningen detta Sverige visar upp är något utöver det vanliga, och dessutom finns den individuella kvalitén hos flera spelare.

Vi gillar oddset på att Sverige går vidare. Det går att spela ”

  • Vårt speltips: Sverige går vidare
  • Odds: 2.10
  • Bettingsida: Expekt

Dessa odds på Japan – Sverige har vi hämtat från Expekt Sverige. Bettingsidan är väletablerad i Sverige, och har många intressanta odds. Se även bonuskoder innan du spelar.

  • Användarvänligt
  • Stort utbud av odds
  • Oddsboostar

Mer odds & betting inför matchen

Här under kan ni se fler odds på Japan – Sverige.

Speltips Odds från Expekt
Japan går vidare 1.65
Under 2,5 mål 1.57
Över 2,5 mål 2.35

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar