Italien - Wales, 20/6: Speltips & odds (EM)

Resultat
Odds
Italien
Oavgjort
Wales
Odds hämtat på Betsson: 20/6 11:00

Italien och Wales möts i den första av de sista gruppspelsmatcherna. Båda lagen har redan säkrat avancemang, men detta blir en match om förstaplatsen och bättre seedning. Kolla in vårt Italien – Wales speltips!

Italien är en av de nationer som övertygat allra mest under EM. Man har vunnit sina två inledande matcher med 3-0, och alltså inte släppt in ett mål ännu. Wales har också gjort det bra så här långt, och har även de säkrat avancemanget till åttondelsfinal.

När lagen nu möts på Stadio Olimpico blir det en final om förstaplatsen i gruppen. Ta del av troliga startelvor, speltips och mycket mer! Kolla gärna även in fler EM 2021 speltips, eller läs om hur du gör för att streama EM 2021.

Vad: Italien – Wales
När: Den 20/6, kl. 19:00
Var: Stadio Olimpico, Rom
Vad: EM, Grupp A
Stream: SVT
Speltips: Under 2,5 mål (1,65 hos Betsson)

Inför matchen

  • Italien har övertygat stort så här långt, med två 3-0-segrar.
  • Wales är även de redan kvalificerade för åttondel, efter en vinst och ett kryss.
  • Två lag som inte har mycket att spela för – ger det en avslagen match med få mål?

Speltips inför matchen

Italien har inlett EM på bästa möjliga sätt. 3-0 mot Turkiet följdes upp av 3-0 mot Schweiz, och landet har seglat upp som en av de verkliga favoriterna till att vinna mästerskapet.

Mot Schweiz senast var det Manuel Locatelli som klev fram och tog på sig hjälterollen, med dubbla mål. Sedan fastställde Ciro Immobile slutresultatet till 3-0, och anfallarens målform från den första matchen fortsatte alltså. Nyttigt för Italien, som behöver sin nia i slag.

Wales har även de fått en bra start på EM. Först blev det ett oavgjort resultat mot Schweiz, och sedan besegrade man Turkiet med 2-0. I och med de fyra inspelade poängen är avancemanget till åttondelsfinal mer eller mindre säkrat.

Nu möts Wales och Italien i en gruppfinal av Grupp A där vinnaren tar gruppsegern – slutar det oavgjort vinner Italien gruppen – och vad som egentligen bör vara en bättre lottning till åttondelen. Vinnaren av gruppen möter tvåan i Grupp C, vilket troligtvis blir Ukraina eller Österrike. Tvåan får tvåan från Grupp B, vilket kan bli allt från Danmark till Finland eller Ryssland. Det är ingen stor fördel att sluta etta jämfört med att sluta två i den här gruppen, alltså.

I Wales seger mot Turkiet var Gareth Bale på spelhumör och stod bland annat för två assist. Han är en spelare som Italiens försvar kommer att behöva hålla koll på om man ska gå segrande ur den här bataljen.

Målfattig match väntas

Vi kan tänka oss att båda de här lagen är relativt nöjda med ett kryss – de kommer i alla fall inte att ta ut sig överdrivet mycket för att försöka göra mål framåt. Kanske kan Italiens klasskillnad gentemot Wales innebära att man ändå går segrande ur matchen, men det skulle förvåna oss om matchen slutar mer än 1-0 eller högst 2-0.

Vi tror på en målfattig historia, och spelar ”under 2,5 mål”. Det finnes till 1,65 gånger insatsen, på Betsson.

Bästa oddsen i EM

Här hittar ni fler odds på Italien – Wales. Oddsen är hämtade från Betsson, och ni får gärna läsa vår Betsson recension.

Spel Odds hos Betsson
Italien HT/FT 2,49
Oavgjort 3,80
Oavgjort HT/FT 5,00
Över 2,5 mål i matchen 2,31
Under 2,5 mål i matchen 1,65

Relaterat

Ole Gunnar Solskjaer förlänger med 3 nya år med Manchester United
Ole Gunnar Solskjaer förlänger med 3 nya år med Manchester United
Manchester Uniteds manager Ole Gunnar Solskjaer har signerat ett nytt kontrakt med klubben, som sträcker sig till år 2024.
News icon 24 juli, 2021
Author icon Katten Jansson
Rebecca Peterson vann en tuff OS-debut
Rebecca Peterson vann en tuff OS-debut
Rebecca Peterson är vidare i OS damtennis efter att ha slagit ut kompisen Mayar Sherif. I sextondelsfinalen väntar kazakiskan Elena Rybakina.
News icon 24 juli, 2021
Author icon Katten Jansson
Jadon Sancho är klar för Manchester United
Jadon Sancho är klar för Manchester United
Den engelska ytterforwarden, Jadon Sancho, som ansluter från Borussia Dortmund, har signerat ett femårskontrakt med Premier League laget Manchester United.
News icon 23 juli, 2021
Author icon Katten Jansson