Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 24 maj, 2021

Hammarby – Häcken, 30/5: Speltips på finalen i Svenska Cupen

Hammarby Häcken Svenska Cupen speltips

Hammarby och Häcken möts i final av Svenska Cupen! Söndagen den 30 juni kliver lagen ut för att göra upp om titeln, och här finner ni vårt speltips till matchen.

Det har blivit dags för final av Svenska Cupen, där Hammarby IF och BK Häcken gör upp på Tele2 Arena. Fördel av hemmaplan för Hammarby alltså, som vann den lottdragningen.

Vilka vinner finalen? Det ska vi försöka sia om. Ta del av speltips och odds till Hammarby – Häcken. Avspark 14:30 söndag 30 maj. Här kan ni läsa om Svenska Cupen streams.

Vad: Hammarby – Häcken
När: Den 30/5, kl. 14:30
Vart: Tele2 Arena
Vad: Svenska Cupen, final
Stream: C More
Speltips: Hammarby vinner matchen – rak 1:a (2,30 hos Betsson)

Inför matchen

  • Hammarby kommer från den sämsta halvleken sedan Stefan Billborn tog över, om man frågar honom. Detta när man förlorade mot Kalmar FF.
  • Häcken har precis vunnit sin första ligamatch för säsongen, när Varberg avfärdades.
  • Förra året slutade båda mötena dessa lag emellan 1-1.

Speltips inför matchen

Att Hammarby och BK Häcken ska spela final i Svenska Cupen på söndag kan tyckas konstigt, för det är knappast Sveriges två just nu starkaste lag som gör upp.

Hammarby stod för en otroligt svag prestation mot Kalmar i Allsvenskan i helgen, och tränare Stefan Billborn höll inte igen med orden i intervjun efteråt:

– Den andra halvleken är katastrof. Det är den sämsta jag kan komma på sedan jag tog över. Vi är praktusla på alla plan. Vi får gå tillbaka och se hur vi satt upp matchplanen, men vi måste ju springa och vinna närkamper, visa oss, förbereda oss på att spela bollen framåt, inte spela uppenbart bakåt. Allt är dåligt. Vi har haft dippar förut, men i dag är vi usla.

Billborn fick sedan frågan om denna insats var oroväckande med tanke på den stundande cupfinalen, och svarade då att det såg ut som att spelarna redan tänkte på den för att på planen var de i alla fall inte närvarande. Har han rätt i det kanske Hammarbysupportrarna inte behöver oroa sig alltför mycket.

Fram till Kalmarmatchen har Hammarby gjort en hyfsad säsong, med ett par poängtapp som kunnat undvikas om det inte vore för ineffektivitet, ett par domslut och gott om försvarsmisstag – både vad gäller fasta situationer och i själva spelet. Det är någonting Hammarby försökt få ordning på länge nu, men de insläppta målen mot Kalmar var också typiskt ”onödiga” mål att släppa in, mål som kom efter slarv och bristande fokus.

BK Häcken har fått en väldigt dålig start på Allsvenskan, och ligger sist. Det verkar som att laget lider av att Andreas Alm är på väg bort, och ovissheten kring vem som tar över i juni. I helgen kom i alla fall säsongens första seger, när man avfärdade Varberg på hemmaplan.

Vårt speltips

Hammarby får, insatsen mot Kalmar till trots, hållas som det starkare laget här. Man har trots allt gjort en ganska bra säsong så här långt, även om det halvdana försvaret gör att man aldrig kan slappna av.

Häcken har sett direkt svaga ut, och lär inte ha mycket att hämta här. Man tvingas dessutom spela på bortaplan, och den extra sporren att en cupseger ger kval till Europa har man inte, då man ändå redan är klara tack vare fjolårets tredjeplacering i Allsvenskan. Hammarby måste däremot vinna cupen för att få kvala till Europa.

Vi spelar den raka 1:an till 2,30 gånger insatsen, på Betsson.

  • Speltips: Hammarby vinner under ordinarie tid
  • Odds: 2,30 på Betsson
  • Bettingbonusar

Alla de bästa oddsen

Här finner ni fler odds på Hammarby – Häcken. Oddsen är från Betsson.

Spel Odds hos Betsson
Sverige vinner matchen 1,60
Oavgjort 3,85
Finland vinner matchen 6,50
Över 2,5 mål i matchen 2,16
Under 2,5 mål i matchen 1,66

Relaterade artiklar

em
Se vilka betingsidor som kommer höja oddsen under EM. Dessa erbjudanden kallas för oddsboost. Här listar vi de allra bästa EM oddsboosts!
14 juni, 2024
em
England spelar sin första match i EM mot Serbien. Om du vill se matchen - så hjälper vi dig här!
14 juni, 2024
em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
12 juni, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar