Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 16 okt, 2021

Hammarby – AIK, 17/10: Speltips, odds & inför

Hammarby AIK speltips odds

Det är återigen dags för Stockholmsderby! På söndag eftermiddag tar Hammarby emot AIK på Nya Söderstadion. Läs allt inför publikfesten!

På söndag får Hammarbys herrlag äntligen fylla ut sin arena igen. Och vilken match att göra detta i kan vara bättre än ett derby mot AIK? En publikfest av sällan skådat slag väntar denna eftermiddag.

Vi ger er våra tankar inför matchen, delger förutsättningar för båda lagen och bjuder dessutom på ett speltips med odds. Läs allt inför Stockholmsderbyt!

Match: Hammarby – AIK
Matchstart: Kl. 15:00, den 17/10
Vad: Allsvenskan, omgång 23
Live stream: Hammarby – AIK live stream
TV: Discovery+ Extra 1
Speltips: Hammarby vinner (2,55 hos Bet365)

Inför matchen

  • Hammarby har haft en svängig säsong, men har fortfarande chans att sluta åtminstone topp fyra.
  • AIK ligger tvåa i Allsvenskan, och siktar naturligtvis på guldet.
  • De här lagen har redan mötts två gånger i år. Hammarby vann mötet i Svenska Cupen, medan AIK vann i Allsvenskan.

Speltips & odds: Hammarby – AIK

Efter Hammarbys fantastiska säsong 2019 var de flesta eniga: ”Bajen” hade tagit sig till den absoluta toppen av Allsvenskan för att stanna. Truppen tillhörde Sveriges bästa, tränaren och sportchefen likaså. Dessutom sitter man på hela landets troligtvis största potential, med sin enorma publiktillströmning.

Men 2020 blev inte alls som man hade räknat med. Coronapandemin slog ut Hammarbys förberedelser till säsongen, och frånvaron av publik gjorde att lagets hemmaborg bara blev en vanlig plan. Lika svajigt försvarsmässigt och ojämnt i prestationer har det sett ut 2021.

Under sommaren agerade Jesper Jansson, och ersatte Stefan Billborn med Milos Milojevic. Hittills har det kanske blivit något bättre, men skillnaden är knappast stor. Till derbyt mot AIK får man för första gången på nästan två år springa ut och spela inför en fullsatt publik, och man hoppas att det ska vara den förlösande faktorn.

AIK tippades i år att sluta i mitten av tabellen, av många experter. Men laget, lett av många ledartyper i Sebastian Larsson, Alexander Milosevic och Henok Goitom, har efter en trög start tryckt gasen i botten och ännu inte stannat. Laget ligger tvåa i tabellen, på samma poäng som tabellettan Djurgården.

I den senaste omgången mötte AIK just Djurgården, och vann då som vanligt. En speciell match där Nicolás Stefanelli drog på sig en minst sagt onödig utvisning, efter att ha fått gult kort nummer två av att dra av sig tröjan vid ett målfirande. Bra för Hammarby, som nu slipper ställas emot argentinaren här. Den enes död, den andres bröd.

Hammarby saknar tongivande spelare de också. Mads Fenger är avstängd, Jon Gudni Fjoluson skadad och ”Abbe” Khalili likaså. Dessutom är Mohanad Jeahzes medverkan i matchen ett frågetecken.

Vårt speltips

AIK har gång på gång visat att man är att räkna med i derbyn, men även Hammarby har ett stort register som man ibland lyckas spela ut i viktiga matcher. Här har man dessutom den ofantligt stora fördelen av att publiken är tillbaka på arenan, vilket kommer att ge laget en enorm skjuts framåt.

Vi håller lagen som relativt jämna, där väl AIK är något bättre. Men Hammarby har länge varit klart starkare hemma än borta, och när som sagt publiken dessutom får komma in när den skillnaden synas ännu tydligare. Hammarbys hemmafacit denna säsong är 7-3-1, och AIK:s bortafacit inte starkare än 3-3-4.

Vi tror att Hammarby vinner den här matchen, och spelar den raka 1:an. Den finnes till 2,55 gånger insatsen på Bet365. Fler odds finnes högst upp i artikeln.

  • Vårt speltips: Hammarby vinner
  • Odds: 2,55
  • Spelsida: Bet365

Är ni intresserade får ni gärna läsa vår Bet365-recension, och lära er mer om spelbolaget.

Relaterade artiklar

nyheter
Guide inför Bingolottos uppesittarkväll den 23/12. Följ vårt program med alla hålltider för bingospelen. Läs mer om priser, gäster & rimstuga.
04 december, 2023
Europatipset 3 december
europatipset
Europatipset den 3 december! Läs allt inför kupongen i vår analys med spelförslag!
03 december, 2023
ahmed qasem byter till irak
allsvenskan
Elfsborgs mittfältare Ahmed Qasem har kontaktas av Iraks fotbollsförbund samt förbundskapten Jesús Casas. Enligt uppgifter har han bestämt sig för att byta till Iraks landslag.
02 december, 2023

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar