Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 10 jan, 2018

Billborn ny huvudtränare i Hammarby

Stefan Billborn är ny huvudtränare i Hammarby, och ersätter därmed Jakob Michelsen.

Hammarby kallade till presskonferens idag klockan 14, för att presentera sin nya tränare.
– Precis som man bygger ett lag på planen så ska vi se till att bygga ett lag utanför planen där vi kompletterar varandra och då får man byta ut folk ibland, sade sportchef Jesper Jansson tidigare. Det ska vara en tydlighet i de olika rollerna och att man har en tydlig och enig målbild.

Stefan Billborn ny huvudtränare

Hammarbys nye huvudtränare blir Stefan Billborn, som tidigare var assisterande tränare tillsammans med Pablo Piñones Arce. Jesper Jansson är nöjd med att kunna presentera Stefan Billborn ny huvudtränare.
– Sedan jag kom in i Hammarby, har jag kommenterat om saker i Hammarby som är väldigt bra. Alltifrån supportrar till personal och spelartrupp. Nu har jag sagt att vi måste jämföra oss med andra klubbar och komma fram till att vi är riktigt bra. Det går hand i hand med att anställa Stefan som tränare. Vi har gått igenom många namn och kommit fram till att den bästa för att utveckla vårt lag framåt, den har vi redan i klubben. Sen har han ett bra Söder-tugg också.

Jesper Jansson fortsätter.
– Vi har en oerhörd tro på Stefan, och han har också en oerhörd tro på oss kring vad vi håller på med och sättet vi jobbar, säger Jesper Jansson.

Stefan Billborn är glad över att få ta över som huvudtränare i Hammarby.
– Jag är stolt över att få uppdraget, säger Billborn. Jag har haft förmånen att få jobba med laget i ungefär två år redan, och jag ser en otrolig potential hos spelarna. Jag vore rent ut sagt korkad om jag inte hoppade på möjligheten att föra Hammarby vidare.

Angående Hammarbys spelidé har Stefan Billborn vissa tankar på saker han vill förändra.
– Jag vill se till att det blir lite mer hålla i bollen, lite aggressivare försvarsspel. Jag vill också säga att jag känner ett oerhört förtroende från spelarna, vilket för mig är jätteviktigt.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar