Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 1 aug, 2021

Australien damer – Sverige damer, 2/8: Speltips & stream

Sverige damer – Japan damer, 30/7: Speltips & stream

I OS semifinalen ställs Damlandslaget återigen mot Australien, som de slog med 4-2 i gruppspelet.

Ingen av nationerna har något OS guld i damfotboll, men en av nationerna kommer att ha en chans i finalen mot USA eller Kanada.

Det blev ett underhållande möte mellan Sverige och Australien i gruppen, som svängde mycket. Enkelt blir det inte denna gång heller.

Vad: Australien damer – Sverige damer, OS
Avspark: Den 2021-08-02, kl. 13:00
Vart: Nissan Stadium
Live stream: Discovery+
TV-kanal: Kanal 5
Speltips: 1X (Odds: 2.20 hos Unibet)

Australien damer – Sverige damer stream

Du kan streama semifinalen mellan Australien – Sverige från OS genom att skapa ett konto hos DiscoveryPlus. Där har man alla rättigheter för att visa fotbollsmatcher från OS i Japan. Det är dessvärre inte gratis – utan kräver att du har ett abonnemang som låser upp alla sport streams.

Din Australien – Sverige stream kommer att vara av hög kvalité. Du kommer ha svenska kommentatorer som sällskapar under din live stream. Du kan även välja att se matchen i HD från din mobil, dator eller TV.

  1. Gå till DiscoveryPlus
  2. Skapa konto gratis
  3. Köp abonnemang
  4. Se Australien – Sverige via live stream

Speltips & odds

En sak är säker. Det går inte att klaga på underhållningen som Australien står för.

Under sina 4 matcher har Australien nätat 8 gånger och släppt in lika många mål. Laget har stått för en offensiv och trevlig fotboll, där anfallsstjärnan Samantha Kerr har levererat.

I gruppspelet blev det en 3:e plats bakom Sverige och USA, som räckte till vidare avancemang som en av 2 bästa treor, med 4 poäng totalt.

Kvartsfinalen mot Storbritannien var en modern thriller. Australien tog ledningen genom Alanna Kennedys och vann den första halvleken. I den andra halvleken reste sig Storbritannien, där de lyckades kvittera och ta en ledning. Det skulle dröja tills matchminut 89 innan Samantha Kerr kvitterade.

Under förlängningen lyckades Australien hitta en ny växen och nätade 2 gånger till, samt släppa in ett mål. Samantha Kerr lyckades göra sitt 5:e mål i mästerskapet och förbundskaptenen Tony Gustavsson såg nöjd ut.

Damlandslaget har utan överdrift imponerat mest i OS, med 4 raka segrar över USA, Australien, Nya Zeeland och värdnationen Japan i kvartsfinalen.

De är stolta men inte nöjda.

Mot Japan var det ändå passivt och ovarierat spel där understödet saknades i den första halvleken. Japan gjorde också sin bästa halvlek, där de vände ett underläge efter att Magdalena Eriksson hade gett Sverige ledningen. Mina Tanaka kvitterade för Japan.

I den andra halvleken kom Damlandslaget ut som ett annat lag och visade högre aggressivitet i försvarsspelet. Stina Blackstenius löpte i djupledning och fick en passning som hon sköt in i mål. Asllani satte därefter ett mål på straff.

Sverige hade VAR på sin sida, som dels dömde bort en Japan straff och tilldelade Sverige en rättvis straff.

Överlag var spelet lite ojämt hos de svenska damerna, som ändå gick segrandes ur duellen.

Att ta en 5:e raka seger redan efter fulltid är en svår utmaning. Australien var nära att ta poäng mot Damlandslaget, där de hade en 2-1 ledning.

När det ändå är slutspelet så är en rak seger inte något måste. Med tanke på hur svåra Australien har varit att slå, där även världsmästarna USA har misslyckats, kommer de att bjuda upp till fajt mot Damlandslaget.

Australien har en revansch att utkräva.

Därför faller spelet på att Damlandslaget inte vinner en 5:e raka match efter fulltid, utan att Australien bryter denna svit. I alla fall under 90 minuter.

  • Vårt speltips: Australien vinner eller oavgjort efter fulltid
  • Odds: 2.20
  • Bettingsida: Unibet

Troliga startelvor inför matchen

Australiens möjlig startuppställning:

Micah; Carpenter, Kennedy, Luik; Raso, Van Egmond, Yallop, Catley; Simon, Kerr, Foord.

Sveriges möjlig startuppställning:

Lindahl; Glas, Ilestedt, Björn, Eriksson; Angeldal, Seger; Jakobsson, Asllani, Rolfö; Blackstenius.

Nyheter

em
England spelar sin första match i EM mot Serbien. Om du vill se matchen - så hjälper vi dig här!
14 juni, 2024
em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
11 juni, 2024
em
Hitta TV kanal eller live stream för att sända Tyskland - Skottland från EM 2024. Vi tipsar gratis om vart & hur du kan se matchen!
11 juni, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1578 Artiklar