Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 21 apr, 2021

AIK – Hammarby, 25/4: Speltips & odds

AIK – Hammarby, 25/4: Speltips & odds

Stockholmsderby runt hörnet! AIK och Hammarby drabbar samman på Friends Arena. Här delar vi med oss av speltips och odds till matchen.

AIK inledde säsongen med att vinna men åkte sedan på en förlust. Hammarby gjorde tvärtom. Båda lagen står alltså på tre poäng inför den allsvenska säsongens första Stockholmsderby.

Vilket av lagen tar en seger för att tidigt hänga med i toppen? Eller blir det oavgjort? Vi går igenom alla förutsättningar inför matchen och delar dessutom med oss av ett speltips! För att se matchen kan ni som vill läsa på om att streama AIK – Hammarby.

Vad: AIK – Hammarby
När: Den 25/4, kl. 17:30
Vart: Friends Arena
Vad: Omgång 3 i Allsvenskan
Speltips: Hammarby vinner (2,80 hos Bet365)

Inför matchen

  • Hammarby förlorade sin premiär mot Malmö men följde upp med att besegra Mjällby.
  • AIK tog en premiärseger mot Degerfors, men åkte på stryk av IFK Göteborg senast.
  • Lagen möttes i ett derby i gruppspelet av cupen i våras. Då vann Hammarby med 3-2.

Speltips inför matchen

Vi fick se ett imponerande AIK i premiären, då man kontrollerat avfärdade Degerfors. Saku Ylätupa visade varför AIK köpte honom en gång i tiden, och nygamle nyförvärvet Nicolás Stefanelli såg giftig ut.

Mot IFK Göteborg senast såg det inte lika starkt ut. Tidigare AIK-spelaren Kolbeinn Sigthorsson sänkte ”Gnaget” med två mål i första halvlek, och även om det inte var så att det var klasskillnad, så kunde AIK aldrig riktigt hota Göteborg.

Stefanelli såg som sagt bra ut i premiären, men han har fått kritik för att försvinna i de stora matcherna. Bojan Radulovic är spännande men har inte visat mycket ännu, och veteranen Henok Goitom anses uppenbarligen inte klara av att spela 90 minuter. Det ser lite tunt ut i AIK:s anfall, även om backlinjen däremot är snudd på landslagsklass.

Hammarby, då? ”Bajen” har vid det här laget hunnit återhämta sig från den tidigare coronaspridningen i truppen, och ser rätt bra ut. I premiären borta mot MFF förlorade man efter ett insläppt mål på tilläggstid, och i matchen mot Mjällby därpå blev det seger.

Vinsten mot Mjällby lämnade dock mer att önska. Det var Mjällby som hade de flesta målchanserna, men målvakten David Ousted spelade upp sig efter tavlan i premiären. Större spets i offensiven avgjorde för Hammarby.

Just Hammarbys offensiv är riktigt stark. Fjolårets skyttekung Astrit Selmani, fjolårets poängkung Gustav Ludwigson och årets stjärnskott Akinkunmi Amoo kommer att skapa problem för varje motstånd. Enorma lungor och väldigt hög kvalitet.

Vårt speltips

Hammarby har ofta gått på minor mot AIK under de senaste åren. Stefan Billborn har ofta försökt sig på annorlunda, mer defensiva taktiska drag i matcherna mot AIK, för att överraska Rikard Norling och hans välorganiserade lag. Dessa försök har oftast slutat i förlust, där spelarna känt sig begränsade och inte vågat spela ut på samma sätt.

Nu har Rikard Norling lämnat AIK, och cupderbyt tidigare i vår såg Hammarby väldigt bra ut. Man vann matchen mycket rättvist, och kunde fått med sig större segersiffror än bara 3-2.

Vi håller Hammarby något högre, och tror att de får lämna Friends med tre poäng. Vi spelar den raka 2:an till 2,80 gånger insatsen på Bet365.

Alla de bästa oddsen

Här finner ni fler odds på AIK – Hammarby. Oddsen är tagna från Bet365, och vill ni kan ni läsa vår Bet365 recension.

Spel Odds hos Bet365
AIK vinner 2.40
Oavgjort 3.40
Hammarby vinner 2.80
Över 2,5 mål i matchen 2.00
Under 2,5 mål i matchen 1.80

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar