Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 23 apr, 2022

AIK – Djurgården (24/4): Speltips, odds & inför

aik dif speltips

AIK och Djurgården ställs emot varandra i ett hett Stockholmsderby. Ta del av vårt speltips, och hitta bra odds på matchen.

På söndag väntar en riktig stormatch i Allsvenskan, då AIK tar emot Djurgårdens IF i årets första Stockholmsderby. Förväntningarna på matchen är stora, så som de alltid är på derbyn. AIK siktar givetvis på att ta ännu en derbyseger, och Djurgården hoppas naturligtvis på att kunna bryta sin dystra trend i de här matcherna.

Här finner ni allt ni behöver veta inför derbyt den 24 april. Läs vårt speltips till AIK – Djurgården, och se vad vi funnit för odds att spela på.

Match: AIK – Djurgården
Matchstart: Kl. 15:00, den 24/4
Vad: Allsvenskan, omgång 4
Var: Friends Arena
Live stream: AIK – Djurgården live stream
TV: Discovery
Speltips: AIK vinner (2,30 hos Bet365)

Inför matchen

  • Djurgården saknar båda sina vänsterbackar Pierre Bengtsson och Elliot Käck.
  • AIK kan ställa upp med sitt starkaste manskap.
  • de 20 senaste allsvenska matcherna lagen emellan är det fördel AIK, med resultatraden 12-7-1.

Statistik & startelvor

[sports data-token=’CpOy1wJko2vBy5TIVGoiKVKv7l1Alwx1NgBCLuvw’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’sv’ data-odds-format=’decimal’]

Speltips & odds: AIK – Djurgården

Äntligen är det dags för årets första Stockholmsderby, då AIK tar emot Djurgården på söndag eftermiddag. Stor publikfest väntas, för att se när två av guldkandidaterna gör upp.

Djurgården har det i regel svårt i derbysammanhang, såväl mot AIK som mot Hammarby. Begränsar vi oss till matcherna mot AIK har laget sedan 2012 vunnit blott ett allsvenskt derby. Man har också hunnit med att kryssa sju gånger, och förlora tolv gånger.

Varken AIK eller Djurgården har fått någon pangstart på säsongen. AIK inledde med att försöka spela mer offensivt än vanligt, men förlorade då borta mot Häcken med 2-4. Med ett mer defensivt balanserat lag har det gått bättre, även om det blev 0-3-torsk borta mot Malmö. Siffrorna var dock i överkant då.

Djurgården har tagit sju poäng på fyra matcher, och har blandat och gett i prestationerna. Offensiven har gjort det bra för det mesta, men bakåt ska man vara glad att man inte släppt in fler än fyra mål så här långt.

Under de senaste omgångarna har Djurgården saknat sina båda vänsterbackar Pierre Bengtsson och Elliot Käck, och dessvärre saknas de fortfarande. Troligtvis får Haris Radetinac ta platsen som till vänster i försvaret, precis som han gjorde mot IFK Göteborg.

AIK har en skadefri trupp, och kan ställa upp med bästa lag. Vi väntar oss att man startar med samma elva som besegrade Varbergs BoIS senast, bortsett från att man troligtvis vill lämna plats även åt Bilal Hussein.

Titta gärna in lite oddsbonusar, som ni kan använda er av om ni ska placera ett spel.

Vårt speltips

Historiens makt ska inte underskattas, och statistik ljuger aldrig. Det är ingen tillfällighet att Djurgården endast vunnit 1 av 20 matcher mot AIK under de senaste åren (och har liknande statistik mot Hammarby) trots att man ofta varit ett minst lika starkt lag som ”Gnaget”. Under Djurgårdens guldsäsong 2019 förlorade man till exempel samtliga fyra derbyn.

Någonting sitter i skallen hos Djurgårdsspelarna, och vi tror att AIK återigen vinner. AIK har ett lag fullt av vinnarskallar, födda för den här typen av matcher. Hos Djurgården hittar vi snarare gamnackar, bortsett från enskilda spelare.

Vi spelar den raka 1:an, som finnes till 2,30 gånger insatsen hos Bet365.

  • Vårt speltips: AIK vinner
  • Odds: 2,30
  • Spelsida: Bet365

Ni får gärna ta del av fler speltips från Allsvenskan.

Annan betting inför matchen

Här spelar vi på AIK-seger. Men ni är välkomna att kolla in fler odds från matchen.

Speltips Odds från Bet365
Under 2,5 mål 1,61
AIK vinner – insatsen tillbaka vid oavgjort 1,57
AIK HT/FT 3,75

Relaterat

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
16 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar