Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 feb, 2014

Napoli en dröm

Det har nu gått två år sedan Samuel Eto’o lämnade Inter och Serie A för att istället prova lyckan, och hämta pengarna, i ryska Anzhi Makhachkala. Äventyret vid Kaspiska havet har nu fått ett abrubt slut när klubbens ägare bestämt sig för att ändra klubbens filosofi. Det är från och med nu slut på köpandet av dyra stjärnor för att istället fokusera på unga och billiga talanger.

Som en följd av detta tog den ryska klubben beslutet att transferlista alla spelare. Detta innebär att bland andra Eto’o är tillgänglig för andra klubbar.

Det första ryktet som dök upp för två dagar sedan var en eventuell flytt till hårdsatsande Napoli som fortsätter jaga anfallsspelare. Idag bekräftar spelarens italienske agent Claudio Vigorello att det vore ”en dröm” för kameruanen att spela för Napoli. Han säger dock i samma andetag att inga kontakter än så länge har tagits parterna emellan.

Även Milan och Eto’os gamla klubb Inter sägs vara intresserade av anfallsstjärnan. Problemet för de båda Milano-klubbarna ligger i att matcha 32-åringens lön. Napoli har inte samma problem med tanke på den transferbudget som klubbens president Aurelio De Laurentiis gjort tillgänglig för denna sommar.

Frågan om Eto’o blir aktuell för Napoli eller inte är troligtvis beroende av den syditalienska klubbens försök att värva Portos colombian Jackson Martinez.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar