Jag tog beslutet för tre månader sedan

Efter att ha skjutit Milan till Champions Leagues gruppspel med två mål i den sista kvalmatchen mot PSV Eindhoven kom det för många som en överraskning när Boateng bara någon dag senare blev klar för tyska Schalke 04.

Tidigare den här veckan uttalade sig den tyska klubbens direktör Peter Peters om anledningen till Boatengs önskan att flytta till Tyskland. Peters menade att flytten berodde på den rasism som Boateng utsattes för under sin tid i Italien, ett uttalande som direktören senare tog tillbaka.

Idag har Boateng själv förklarat för Turin-baserade Tuttosport varför han lämnade Milan.

– Det Peters sa gjorde mig väldigt besviken eftersom det inte är sant. Verkligen inte. Jag har aldrig sagt att jag ville lämna Italien på grund av rasism.

– När jag beslutade mig för att avsluta mitt Milan-äventyr var det enbart för att jag ville till en liga som bättre passade min spelstil. Jag tänkte på det under en lång tid, för jag visste att jag skulle sakna staden, vännerna och även Italien som land.

– Det var inget enkelt beslut att ta, men det togs för tre månader sedan tillsammans med Melissa (Satta, Boatengs flickvän).