Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 feb, 2014

Han är en karismatis taktiker

Efter en katastrofal säsong som avslutades med att Andrea Stramaccioni sparkades i Inter är veteranen Javier Zanetti fast besluten att få sina lagkamrater tillbaka in i ligakampen.

Zanetti själv rehabiliterar sig just nu efter en allvarlig hälskada, men han tror att nya tränaren Walter Mazzarri är rätt man att ta klubben tillbaka dit den hör hemma.

– Vi måste vara med och slåss om titeln igen. Vi måste studsa tillbaka och för att göra det behöver vi en bra grupp spelare, säger Zanetti till klubbens hemsida.

– Mazzarri är en expert med tydliga idéer. För att bli ett storlag behövs en karismatisk taktiker och Mazzarri är det. Vi har också en hel del erfarna spelare och unga spelare som vi tror mycket på. Det är rätt blandning för att vi ska komma tillbaka ännu starkare.

Zanetti skrev på ett nytt ettårskontrakt i juni och han vet ännu inte om det här blir hans sista säsong i klubben.

– Jag vet inte om jag kommer att kunna göra comeback, men jag jobbar hårt för att det ska gå. Mot slutet av säsongen kommer jag att bestämma mig för om jag lägger skorna på hyllan eller om jag känner att jag har kraft nog att fortsätta.

Zanetti fyller 40 om några månader och har gjort över 750 matcher för Inter sedan han skrev på för klubben 1995.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1635 Artiklar