Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 3 okt, 2010

En match som alla tränare vill vinna

Inför Inter – Juventus:

Avspark: 20:45

Arena: Guiseppe Meazza

TV:TV4 Sport

Bäst odds på Real Madrid: 1,78 hos bwin

Bäst odds på oavgjort: 3,40 hos bwin

Bäst odds på Ajax: 4,94 hos Betfair

————————————————————————————–

Derby dItalia är så stort det kan bli i Serie A. Men trots rivaliteten mellan Inter och Juventus väljer Rafa Benitez att tona ned just denna.

Det är en stor rivalitet men jag tror det är bättre att hålla en låg ton. Det här är en match alla tränare vill vinna, men vi har olika sätt att uttrycka det. Jag är förväntansfull, jag gillar vinster som ingen annan, sa Inter-tränaren på presskonferensen igår.

Med fördel av hemmaplan får trippelmästarna från Milano ses som favorit i kvällens möte. Trots att Juventus, efter en trevande inledning, fått mer ordning på spelet.

– Vi möter ett starkt Juventus som har gått igenom många ändringar det här året. De kommer vara hungriga och det blir en svår högintensiv match. Vi tror på oss själva och våra fans, vi kan slå alla lag.

Inter får klara sig utan Goran Pandev, Javier Zanetti och Walter Samuel som är skadade.

Juventus lyckades i veckan spela oavgjort med Manchester City i Europa League och tränare Luigi Del Neri är optimistisk inför mötet med Inter.

– Vi visade att vi kan spela bra mot väldigt bra motstånd, sa Del Neri på presskonferensen.

Precis som Bentiez tror även Del Neri på en intensiv match på Guiseppe Meazza.

– Intensiteten kommer bli en faktor i matchen. Vi har mött många lag med just intensitet som sin styrka och gjort det bra. Vi måste ge allt med vilja och intensitet.

Gigi Buffon och Armand Traore saknas i Juventus pga. skada men Amauri är tillbaka och återfinns troligen på bänken.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1706 Artiklar