Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 13 feb, 2011

En historisk match

Juvents och Inter gör under söndagskvällen upp i Derby D’Italia på Olimpico i Turin. En match som är något utöver det vanliga.

– Jag tror inte det finns något att säga om Juventus-Inter som inte redan har sagts. Det är en historisk match med en stor rivalitet, men mest av allt är det en viktig match för oss, säger Intertränaren Leonardo inför matchen.

Inter är sex poäng före Juventus i tabellen och ses som knapp favorit enligt spelbolagen. Leonardo tror också på en hård och tuff match i Turin.

– Att möta ett lag som Juventus är ett stort hinder som vi måste passera för att fortsätta vår positiva trend. Jag förväntar mig att det blir en väldigt tuff match.

Brassetränaren får klara sig utan en rad spelare inför mötet med Juventus. Diego Milito, McDonald Mariga, Walter Samuel och Lucio är alla skadade. Dessutom är rumänen Christian Chivu fortsatt avstängd. Dejan Stankovics medverkan är osäker.

Juventus har hittills haft en tung säsong. Laget drogs med tunga skadeavbräck i höstas och är i stort sett bortspelade från titelracet. I förra omgången mot Cagliari lyckades emellertid Turin-laget vinna med 3-1.

– Vi är i bra form och gruppen är starkare och bättre balanserad nu. Eftersom vi har fått tillbaka en del skadade spelare och fått in ett par nyförvärv, säger Juventustränaren Luigi Del Neri till klubbens hemsida.

Juventus saknar Paolo Ceglie, Manuel Giandonato, Armand Traore, Leandro Rinaudo och Fabio Quagliarella är alla skadade.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1635 Artiklar