Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 1 okt, 2012

Drömmen är ett kontrakt till 2021

Den italienska landslagsstjärnan Claudio Marchisio vill stanna i Juventus hela sin karriär. 26-åringen har blivit en nyckelspelare under Antonio Conte och hoppas på att kunna skriva nya långtidskontrakt med klubben framöver.

– Jag känner mig fortfarande ung och har ett pågående kontrakt med Juventus. Min dröm är att Juventus erbjuder mig ett nytt femårskontrakt när mitt kontat går ut 2016. Då stannar jag i klubben till 2021, säger Marchisio till Tuttosport. 

– Folk har liknat mig vid Steven Gerrard och jag skulle älska att bli förknippad md bara en klubb, precis som Gerrard. 

Tillsammans med Arturo Vidal och nånyttfödde Andrea Pirlo bildar Marchisio idag en av Europas vassaste mittfältskonstellationer.

– Jag vet inte många mittfält som är starkare än vårt. Det enda jag kommer att tänka på är Bayern München, men de spelar helt annorlunda. Och sen finns ju Spanien med Barcelonas mittfältare. 

I ligan har Juventus redan gjort stor succé. Nu ska laget även lyckas i Champions League. 

– Den här Champions League-säsongen kommer visa om jag och Arturo (Vidal) är på rätt nivå. Andrea har redan erövrat världen och visat vad han går för. 

Imorgon möter Juventus ukrainska Shakhtar Donetsk. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1714 Artiklar