Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 23 apr, 2012

Det är tufft för alla lag att möta Juventus

Milans poängförlust mot Bologna igår gjorde att Juventus, som vann med hela 4-0 mot tabellsexan Roma, kunde dra ifrån. De ligger nu tre poäng före Milan i slutstriden, och tränaren Antonio Conte är väldigt nöjd.

– Det är tufft för alla andra lag att spela mot Juventus, i den form som spelarna har nu. Vi gjorde en bra match och hade bra attityd. Det var en viktig seger, vi har tagit en litet steg närmare vårt mål, säger han.

På onsdag möter Juventus jumbon Cesena.

– Nu ska vi börja att tänka på den matchen, där skulle vi kunna förlora allt. Men just nu är vi nöjda över att vi har lyckats ta en plats i nästa års Champions League, det var vårt första mål för säsongen, fortsätter Antonio Conte.

Tvåmålsskytten Arturo Vidal är medveten om att man inte ska ta ut segern i förskott.

– Vi har inte vunnit titeln än. Det är fem matcher kvar och vi måste fortsätta så här. Men vi har defintivt sänt ut viktiga signaler, inte bara genom vinsten i kväll utan genom alla våra prestationer den här säsongen, säger han.

Målskyttar mot Roma var Arturo Vidal (2), Andrea Pirlo och Claudio Marchisio. Romas Maarten Stekelenburg visades ut i den 26:e minuten, och redan i 52:a minuten stod det 4-0 till Juventus.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar