Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 12 maj, 2012

Början på Inters pånyttfödelse

Sjätteplacerade Inter har fortfarande chans att ta sig till Champions League men ödet ligger i andras händer. Inter är beroende av att ett gäng resultat går deras väg. Inter kan bara få fira om de slår Lazio samtidigt som Udinese förlorar och Napoli tappar poäng. Inters tränare Andrea Stramaccioni ser den avslutande matchen mot Lazio som starten på något nytt för Inter.

– Jag tycker att det här är inledningen på Inters pånyttfödelse. Den här säsongen är ett fortsatt misslyckande men det här är inledningen till att vi kommer att få se Nerazurris hunger efter framgång i Italien och Europa igen, säger han till Football-Italia.net. 

Inter har drabbats av en del skadeproblem och avstängningar på viktiga spelare inför matchen. Sneijder och Forlan är skadade medan Zarate är borta på grund av tekniska skäl och Julio Cesar är avstängd. Stramaccioni kan inte göra annat än att se framåt och menar att Inter trots allt kommer vara redo.

– Det kommer att vara ett Inter som är redo för strid. Wes (Sneijder) fick lite problem igår, gjorde några tester idag och vi vill inte riskera något. Jag vill alltid ha spelare som kan ge 101 procent tyvärr kunde Sneijder inte följa med oss till Rom idag.

– Jag lämnade Zarate utanför truppen av tekniska skäl och Forlan har sina vanliga problem med sin ankel. Vi saknar några kvalitetsspelare så det kommer att bli ett annorlunda Inter.

Trots de positiva resultaten i slutet av säsongen, bland annat derbyvinsten mot Milan, kan Stramaccioni inte vara nöjd med säsongen. En plats i Champions League kan dock vara en väg tillbaka till toppen, menar han.

– Vi har sagt många gånger att den här säsongen inte varit positiv. Vi kommer att kämpa till sista sekunden för att nå Champions League. Det är en svår uppgift, det vet vi alla, men tillsammans arbetar vi nu för att ta Inter tillbaka bland de ledande lagen i Italien, det gör både jag och presidenten tillsammans.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar