Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 27 mar, 2024

Viaplay slutar att sända alla Premier League streams

Den 27:e mars så släpper streamingstjänsten Viaplay en stor nyhet. De har gett upp sina rättigheter för att visa alla matcher i Premier League i Sverige. Nu har de slutit ett samarbete med Amazon Prime Video – som nu kommer få tillgång till 10% av matcherna.

Beskedet kommer efter att Viaplays ekonomiska problem har blivit offentliga. Det råder ingen tvekan om att uppdelningen av Premier League sändningar handlar om brist på pengar.

Detta är ändringar som kommer att ske till nästa säsong av Premier League. Resterande del av denna säsongen kommer att sändas som vanligt hos Viaplay.

Så visas Premier League till hösten

Det kommer inte vara stora förändringar för dig som idag har ett paket hos Viaplay. Den enda nackdelen är att 10% av matcherna försvinner från deras Premier League live streams. Det kommer finnas gott om engelsk fotboll för dig som håller fast vid Viaplay.

  • Viaplay sänder 90% av alla Premier League matcher under säsongen 24/25 (342 matcher totalt)
  • Amazon Prime Video sänder 10% av alla Premier League matcher under säsongen 24/25 (38 matcher totalt)

Det står inte riktigt klart vilka specifika matcher som Amazon Prime Video kommer att får rättigheter till.

Viaplay har tidigare fått kritik för att ökat priserna för deras sportpaket som låser upp fotboll streaming från deras större ligor. Idag kostar ett medlemskap som låser upp Premier League sändningar omkring 699 kr i månaden.

Anledningar till att Viaplays satsningar på Premier League rättigheter inte riktigt gått hem är flera. Lågkonjunkturen är en stor del. Prisökningarna är en annan. Även konkurrensen från olagliga pirat streams pekas ut som en faktor.

Följ säsongen av Premier League 24/25

Viaplay kommer fortsatt vara den streamingstjänst som sänder allra flest matcher från Premier League. Vi som har följt sändningar under säsongen 23/24 har oftast inget att anmärka på deras arbete runt omkring deras sändningar. De har oftast en bra och påkostad expertstudio och svenska kommentatorer under matcherna.

Den stora skillnaden blir nu att det kommer vara 38 matcher som försvinner från deras utbud. I övrigt kommer samma dramatik att finnas kvar.

Du kan läsa mer om våra Premier League odds & speltips på vinnare redan nu. Där kan du följa tips för alla matcher – eller för långtidsspel för vilket lag som vinner hela ligan.

Mer speltips

speltips
Läs om semifinalmatchen i Wimbledon 2024. Medvedev mot Alcaraz. Speltips, odds och guide om hur du kan livestreama matchen online.
11 juli, 2024
speltips
Semifinal i Wimbledon: Musetti mot Djokovic gör upp om en finalplats i Wimbledon 2024. Läs om speltips, odds & guide till streaming online.
11 juli, 2024
elfsborg pafos speltips stream
EL
Som första svenska lag kliver Elfsborg in i Europakvalet, då man möter cypriotiska Pafos i kval till Europa League.
11 juli, 2024
speltips
Läs om semifinalen i Copa America mellan Uruguay mot Colombia. Speltips, odds och guide om hur du kan streama matchen online.
11 juli, 2024
holland england speltips
EM
Läs allt inför EM-semifinalen mellan Holland och England. Vi ger er vårt speltips, när det nu är dags för det sista finallaget att koras.
11 juli, 2024
speltips
Läs om semifinalmatchen mellan Argentina mot Kanda. Matchstart, natten till onsdag, klockan 02:00. Läs om speltips, odds & livestreaming online.
09 juli, 2024

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar