Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 21 mar, 2014

Terry diskuterar förlängning

33-årige John Terry har varit med på Chelseas resa från en mittenklubb i England till en av de allra största i världen. Efter José Mourinhos återkomst har lagkaptenen fått lite av en ny vår, och den portugisiske tränaren har varit mer än nöjd med sin mittback.

Terrys kontrakt går ut i sommar och det har funnits frågetecken kring en eventuell förlängning. Nu verkar åtminstone Chelsea ha bestämt sig för att försöka behålla veteranen i klubben efter att Mourinho själv påpekat detta för klubbens ledning.

Terry vill ha ett kontrakt längre än ett år, samtidigt som han inte vill gå ner i lön med tanke på att han som bosman-spelare rentav kan få en löneförhöjning någon annanstans. Chelsea rapporteras helst vilja erbjuda ett ettårskontrakt och en viss lönesänkning, men med vissa bonusar och klausuler som både kan höja den finansiella delen samt förlänga kontraktstiden.

John Terry har spelat 611 matcher i klubben och vunnit tre ligatitlar, fem FA-cup-titlar, två ligacup-titlar, en Champions League-titel och en Europa League-titel.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1635 Artiklar