Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 feb, 2014

Mourinho: Vi kan vinna titeln redan i år

José Mourinho är tillbaka på Stamford Bridge och det har fått många att tro på nya fantastiska tider för London-klubben. Portugisen själv säger att han behöver tid att forma det ”nya Chelsea” men han menar också att laget har chansen att vinna ligan redan i år.

– Vi kan vinna den här säsongen, självklart kan vi det. Vi vill tro att vi kan göra det, men det är annorlunda den här gången. Spelarna behöver inte den extra pressen, säger Mourinho inför premiären mot Hull City imorgon.

Mourinho tror inte att konkurrensen är hårdare nu än när han lämnade England för Italien.

– Tror ni att Manchester United vann titeln förra året för att de var fantastiska? Jag tycker inte det. Konkurrenterna hade helt enkelt inga bra säsonger, säger Mourinho.

– Det var samma sak säsongen innan när Manchester City vann. Var det ett extraordinärt lag? Nej, jag tycker inte det. Det var konkurrenterna som gjorde så många misstag att City till slut vann titeln.

Mourinho jämför med tidigare upplagor av Premier League när Arsenal gick obesegrade en hel säsong.

– Tidigare år hade vi ett fantastiskt Arsenal som vann nästan varje match och blev ligamästare utan förluster. Chelsea tog rekordmånga poäng. Mästare tidigare säsonger var fantastiska. De senaste två säsongerna har det inte varit så.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1534 Artiklar