Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 4 mar, 2014

Mourinho menade inget illa med firandet

När Fernando Torres utnyttjade Joe Harts jättetavla i den första övertidsminuten på Stamford Bridge igår följde en glädjeexplosion på Chelseas bänk.

José Mourinho sprang upp mot läktaren och slängde sig i famnen på sin son som satt just bakom Manchester Citys bänk. Flera City-anhängare reagerade på Mourinhos firande men portugisen menar att det inte var för att på något sätt förolämpa Manuel Pellegrini och hans ledarstab.

– Det är Chelseas fel eftersom de har givit mig son en säsongsbiljett som är precis bakom motståndarnas bänk. De måste ändra det så att han får biljetter bakom vår bänk, säger Mourinho.

– Jag sprang mot honom, jag sprang mot honom, jag lovar att jag gjorde det. Ni kommer att se honom där nästa match också. Det är det här som kallas drama. Jag besegrade Manchester City i sista minuten med Real Madrid förra säsongen och gled på mina knän så att jag förstörde mina byxor. Om City tror på att min son var på läktaren så blir jag glad, om de inte gör det ber jag om ursäkt om jag gjorde någonting fel.

Manuel Pellegrini var rejält besviken efter slutsignalen och stormade ner för spelartunneln.

– Han förlorade matchen i sista minuten och det har jag full förståelse för. I andra länder och andra kulturer skakar vi hand för matchen. Det gör man aldrig efter matcherna. I Madrid gjorde jag aldrig det så jag tycker inte att det var respektlöst.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar