Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 27 apr, 2014

Liverpool tappade greppet

Mycket inför dagens match mellan Liverpool och Chelsea handlade om José Mourinhos hot om att inte ställa upp med det bästa laget, eftersom han ville ha nyckelspelarna utvilade till veckans Champions League-semifinal mot Atlético Madrid. Portugisen stod fast vid sitt ord och startade med flera spelare som normalt är en bra bit från startelvan.

Liverpool å sin sida gick in i matchen med förhoppningen om att kunna ta ett rejält grepp om ligan. Vid en vinst hade det krävts mycket i de två sista omgångarna för att de röda skulle tappa ligatiteln.

Chelseas reserver visade sig dock vara starkare när London-laget snodde med sig alla tre poäng från Anfield. Demba Ba och Willian såg till att ge Chelsea en 2-0-seger, vilket placerar Mourinhos mannar bara två poäng bakom Liverpool i tabellen.

Chelsea är däremot inte det allvarligaste hotet mot Liverpools titeljakt. Manchester City är i och med dagens seger över Crystal Palace tre poäng bakom Liverpool med en match mindre spelad. City har även just nu åtta måls bättre målskillnad, vilket till stor del tyder på att Manchester-laget tar hem Premier League om de vinner resterande tre matcher.

Dagens förlust mot Chelsea kan ha blivit väldigt kostsam för Liverpool.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1549 Artiklar