Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 13 sep, 2012

Han är världens bästa spelare

I tisdags var det Wales Gareth Bale som stod för motståndet i VM-kvalet. I mitten på nästa vecka är uppgiften för Aleksandar Kolarov om möjligt än mer utmanande. Då ställs han nämligen mot Cristiano Ronaldo i Champions League-gruppspelets första omgång.

– Jag kände till Gareth Bale från Premier League och har spelat mot honom tidigare. Men Ronaldo är någonting helt annorlunda. Alla känner till honom och det finns inte mycket mer att säga om honom, säger Kolarov.

– Han är en speciell spelare och är tillsammans med Messi den bästa spelaren i världen. Att spela mot en spelare av den digniteten är en enorm utmaning. Han har dessutom spelat i Manchester United så han kommer definitivt att vilja vinna mot oss.

Matchen mellan Real Madrid och Manchester City tisdag är den stora höjdpunkten när Champions League kickar igång.

– Jag kommer till Madrid med självsäkerhet eftersom hela City åker till Madrid med självsäkerhet. Det kommer att bli en fantastisk kväll för klubben. Vi är de engelska mästarna och vi vet att det inte kommer att bli någon lätt kväll för Real heller. Alla i Manchester City ser fram emot matchen.

Ifjol gjorde Manchester City sin första säsong i Champions League men lyckades inte ta sig förbi gruppspelet där Bayern München och Napoli blev för svåra.

– Vi vill göra det bättre i Champions League den här gången men än en gång ha vi lottats i en riktigt tuff grupp. Den här gången måste vi börja bättre, säger Kolarov som utöver Real Madrid också ställs mot Borussia Dortmund och Ajax.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1639 Artiklar