Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 22 feb, 2012

Goliat vinner inte alltid mot David

När säsongen startade spelade 36-årige Heiko Vogel en perifer roll i Basels ledarstab. Men när huvudtränaren Thorsten Fink plötsligt lämnade klubben för Hamburger SV i oktober fick Vogel ta över ansvaret.

Resten är historia. Vogel fick se ett pånyttfött Basel slå ut Manchester United i Champions League och går ikväll sin kanske svåraste match i tränarkarriären.

– Jag är inte alls spänd eller nervös. Jag är fokuserad och ser verkigen fram emot matchen, säger den forne Bayern München-tränaren till FIFA.com.

Vogel spenderade nio år som tränare i Bayern München ungdomsakademi och hade bland annat stor del i Philipp Lahms och Thomas Müllers utveckling. 

– Under våra två matcher kommer jag att störa på många kända ansikten. Sjävklart blir jag alltid glad när jag ser hur bra det gått för vissa av dem. 

Men när Basel tar emot Bayern hemma på St Jakob-Park läggs artighet och kära minnen åt sidan. 

– Det här handlar inte om Heiko Vogel, det handlar om åttondelsfinal i Champions League mellan Basel och Bayern München. Vad matchen betyder för mig personligen är helt ointressant. 

– Det är ett klassiskt möte mellan David och Goliat, precis som i matchen mot Manchester United. Vanligtvis vinner Goliat, men inte alltid som vi visade. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar