Först nu förstår jag hur speciellt United är

Den italienska forwarden Federico Macheda valde förra sommaren att lämna Manchester United för spel i Sampdoria på lån. Nu är han tillbaka efter en misslyckad sejour i Italien och är ivrigare än någonsin. 

– Jag är väldigt glad eftersom jag hade sex svåra månader i Italien, säger Macheda efter två mål i 4-1-segern mot New England Revolution. 

– Jag kunde inte bärga mig från att få komma tillbaka hit från Italien, trots att det är mitt hemland. Det är en annan mentalitet i Italien. De ser inte unga spelare som de gör i England. De tenderar att inte välja dem, framförallt om det inte går så bra. 

Macheda är nu ett år erfarnare och hoppas kunna slåss om platserna i Manchester United. 

– Jag är inte rädd. Du lär dig mycket av negativa erfarenheter. Jag växte upp som man och har en annan mentalitet nu. När du lämnar Manchester United och åker någon annanstans, då inser du hur annorlunda det är. Det är bättre att jobba riktigt hårt och jag hoppas på att få stanna här. 

Men frågan är hur mycket speltid Macheda kommer att få under säsongen. Wayne Rooney, Javier Hernández, Michael Owen, Dimitar Berbatov och hemvändande Danny Welbeck slåss alla om två platser.