Solskjaer och Ferguson
NYHETER

Sir Alex Ferguson berättar att Ole Gunnar Solskjær var en oerhört analytisk anfallare som hade majestätiska avslut.

Manchester Uniteds legendariske tränare Sir Alex Ferguson har genom åren haft många fantastiska avslutare under sina vingar, och när Ferguson ska peka ut den bäste faller valet på hans norske ”Supersub” Ole Gunnar Solskjær. I sin bok berättar Ferguson att Solskjaers avslut var majestätiska, och att han var den bäste naturlige avslutaren han haft.

Ferguson berättar också att Solskjær var väldigt analytisk och alltid tog anteckningar för att vara förberedd på allra bästa sätt. Dessutom var Ferguson glad över att Solskjær var nöjd med sin roll och aldrig krävde att spela från start.

Nedan är ett utdrag ur Fergusons självbiografi, där han berättar om Solskjaer:

”Tittar man på mina bästa målgörare som en grupp – Andy Cole, Eric Cantona, Ruud van Nistelrooy, Wayne Rooney – så var Ruud den mest produktive. Men den bäste naturlige avslutaren var Solskjær. Visserligen gjorde van Nistelrooy några mycket snygga mål men de flesta var ospektakulära, från målområdet. Andy Cole gjorde också en del vackra mål men de flesta var från nära håll, insnubblade, styrda med smalbenet, in-med-bollen-i-nät-mål.

Solskjærs avslut kunde däremot vara majestätiska. Hans tankebanor förstärkte hans tekniska kunnande. Han var analytisk till sin läggning. När han väl fick avslutsläge hade han redan alla beräkningar klara, han hade mentala bilder överallt. Ändå spelade han inte därför att han inte var världens aggressivaste anfallare. Den sidan utvecklade han senare. Men i unga år var han en smäcker yngling som saknade tyngden att bryta igenom.

Både när han satt på bänken under matcherna och när vi tränade, tog han anteckningar. Jämnt. Så när han väl kom ut på planen hade han hunnit analysera var motståndarna befann sig, vilka positioner de tog. Han hade alla bilder klara i huvudet. Matchen låg framför honom som ett schema, och han visste hur han skulle springa och när.

Ole var en vänlig själ som aldrig försökte vara mopsig mot mig. Det fanns ingen risk för att Ole skulle sparka igen dörren till mitt arbetsrum och kräva en plats i förstauppställningen. Vi visste att han var nöjd med sin roll och det var till hjälp, för hade vi svårt att besluta kring de andra anfallarna – vem vi skulle stryka – så var den fjärde nöjd med att spela en biroll. Vi hade med andra ord bara tre griniga forwards att tänka på – York, Cole och Sheringham.”

Ole Gunnar Solskjær gjorde totalt 359 matcher för Manchester United, på vilka han – trots att många var inhopp – lyckades sätta dit 123 mål.

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se