Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 23 okt, 2018

Ferguson: ”Beckham har aldrig erkänt att han gjort ett misstag”

Sir Alex Ferguson berättar att David Beckham är den enda spelare han tränat som aldrig kunde inse när han själv begått misstag eller gjort en dålig match.

Ikväll kliver Manchester United ut på Old Trafford för att ta emot Juventus i Champions League. Matchens huvudperson är Cristiano Ronaldo, som återvänder till sin gamla hemmaarena. För dig som vill se matchen kan du här läsa om hur du gör för att streama Manchester United – Juventus.

Inför kvällens möte laddar vi upp med ett kortare utdrag från självbiografin skriven av Manchester Uniteds legendariske tränare Sir Alex Ferguson, som styrde klubben mellan år 1986 och 2013. Ferguson berättar i sin bok, som utgavs strax efter att han pensionerade sig, om att alla spelare dippar i självförtroende då och då. Alla utom en.

”Även de bästa spelarna tappar ibland självförtroendet. Till och med Cantona hade perioder när han tvivlade på sig själv, men med rätt kultur på och i träningsanläggningen visste spelarna att de kunde falla tillbaka på gruppen och sakkunskapen hos vår stab.

Den ende spelare jag någonsin tränat som förblev helt och hållet opåverkad av sina misstag var David Beckham. Inte ens efter att ha spelat en rätt igenom usel match insåg han att han på något sätt hade underpresterat. Han avfärdade det, sa att man själv hade fel. Han värnade sig själv otroligt hårt. Om det var någonting som kretsen runtom honom hade hjälpt honom att utveckla, det vet jag inte, men han medgav aldrig att han gjort en dålig match och accepterade aldrig att han skulle ha begått något misstag. Sådant kan man inte annat än beundra, det är på ett sätt en utmärkt egenskap. Det kvittade hur många tabbar han gjorde – i mina ögon, inte i sina egna – han ville ändå ha bollen. Självförtroendet fick sig aldrig någon törn.”

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar