Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 10 okt, 2011

England klarar sig utan Rooney

Manchester Citys och Englands förstamålvakt Joe Hart tror inte att England kommer att lida över att Wayne Rooney saknas i början av gruppspelet i Polen och Ukraina nästa sommar.

Redan mot Montenegro såg Hart att Danny Welbeck ersatte Rooney med bravur och målvakten är inte speciellt ortolig. 

– Det är ett stort slag mot Wayne själv och trist att en av våra bästa spelare saknas. Men det är inte ett slag mot oss som lag och våra chanser att lyckas, vi har ett fantastiskt lag, säger Hart. 

– Det visade vi mot Montenegro, att folk är redo att kliva in om så önskas. Efter att Wayne visades ut jobbade vi vidare som lag och Danny Welbeck kom in och gjorde det riktigt bra längst fram. Han stod för ett fantastiskt jobb.

Hart har själv spelat i samtliga Englands EM-kvalmatcher och lärt sig mycket genom åren.

– Jag har verkligen njutit och jag är stolt över att få spela. Jag försöker att hålla min form i klubblaget på topp. Jag lärde mig mycket i VM, så mycket jag kunde trots att jag inte spelade. Jag har gjort en del turneringar nu, VM är det största men också U21-EM. Den erfarenheten hjälper dig.

– Du lärt dig också mycket från kvällar som den i Montenegro. Det är därför vi spelar fotboll. Det är den typen av atmosfär som du vill vara med om. Det är härligt att spela på arenor där alla klappar händerna, men i de galna atmosfärerna, där det betyder allt för folket, lockar man fram den riktigta passionen.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar