Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 22 nov, 2018

Engelsk media: ”Mourinho vill fortsätta satsa på Lindelöf”

Victor Nilsson Lindelöf omgärdades av flyttrykten i somras, men hans goda insatser den senaste tiden har fått José Mourinho att vilja fortsätta satsa på svensken.

Efter att ha imponerat i Benfica under ett och ett halvt år lyckades unge Victor Nilsson Lindelöf att fånga självaste José Mourinhos intresse. Den portugisiske managern såg Lindelöf som en framtida stormittback, och valde att investera 30 miljoner euro på att ta honom till Manchester United sommaren 2017.

Tiden i England har dock varit allt annat än problemfri för Västeråskillen. Under Lindelöfs första säsong blev han aldrig riktigt ordinarie, och hans insatser kritiserades ofta och hårt i den engelska pressen.

Under sommaren 2018 var José Mourinho tydlig med att han var missnöjd med sin mittbacksuppsättning, och att han var ute efter en ny mittback. Lindelöf hade sett till prislappen och förväntningarna varit en besvikelse och därför var det naturligt att han var en av dem som ryktades bort.

Mourinho gick dock bet på såväl Diego Godín som Toby Alderweireld, och Uniteds uppsättning av mittbackar stod sig till säsongen 2018–19. Den som lyckats bäst av de fem – Lindelöf, Chris Smalling, Phil Jones, Eric Bailly och Marcos Rojo – är Victor Nilsson Lindelöf.

”Mourinho vill ha en ny mittback att spela ihop med Lindelöf, inte istället för Lindelöf”

När Manchester Evening News rankat 3 vinnare respektive 3 förlorare i Manchester Uniteds trupp så här långt in på denna säsong, tas Lindelöf med som en av säsongens positiva utropstecken.

”Det fanns många frågetecken kring Lindelöfs lämplighet för Premier League-fotboll vid starten av säsongen, men han har börjat att räta ut dem.

24-åringen anlände till Old Trafford för en summa på över 30 miljoner pund inför förra säsongen men han var föremål för mycket kritik i våras, och hade José Mourinho fått sina transferönskningar uppfyllda i somras (om att värva in en mittback) kunde Lindelöf ha befunnit sig på kanten av truppen.

Istället har han troligen varit klubbens bästa mittback, och har startat alla utom tre av Uniteds Premier League- och Champions League-matcher denna säsong.

Mourinho sonderar fortfarande marknaden efter en mittback, men en ny rekrytering lär nu få spela jämte Lindelöf istället för att ersätta honom.”

De övriga spelarna som Manchester Evening News väljer som säsongens vinnare är Anthony Martial och Luke Shaw, medan de tre besvikelserna anses vara Alexis Sánchez, Eric Bailly och Antonio Valencia.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2494 Artiklar