Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 feb, 2014

Det viktigaste är passionen

Efter sejourer i både Inter och Real Madrid är José Mourinho tillbaka i Chelsea, den klubb han hjälpte till flera viktiga titlar tidigare under 2000-talet.

Men vad är det då som driver den portugisiska managern. Enligt honom själv är passionen A och O i fotboll.

– Det viktigaste i fotboll, både för spelarna och tränarna, är passionen, glädjen och känslan för klubben. Vi är alla proffs men är samtidigt förälskade i våra jobb, säger Mourinho.

– Om du kan göra ditt jobb – inte bara för att det är ditt jobb eller yrke utanför utan för att du brinner för det och att det gör dig glad – det är det viktigaste. För mig är det viktigaste att jag känner att det är en speciell klubb och om Chelsea kan bli en speciell klubb för mig så kan Chelsea bli det för vem som helst.

Mourinho vann två Premier League-titlar, en FA-cuptitel och en Ligacuptitel under sina tre år i Chelsea mellan 2004 och 2007.

– Det är inte många klubbar som är som Chelsea, avslutar Mourinho.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar