Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 23 dec, 2012

Det farligaste jag sett på en fotbollsplan

Det var i den 75:e minuten som den väldigt omdiskuterade situationen inträffade. Robin van Persie hamnade i närkamp med en Swansea-försvarare och föll till marken strax utanför straffområdeslinjen, och domaren blåser frispark. Trots signalen väljer då Swanseas lagkapten Ashley Williams att rensa bort bollen och drar iväg den i en stenhård spark någon meter bakom van Persie, som får bollen rakt i bakhuvudet. 

– Man kan tydligt se att han kunde ha dött, säger en ursinnig Ferguson till Sky Sports efter matchen.

– Det var helt avsiktligt. Visselpipan hade redan hörts, spelet var stoppat och så gör han så rakt framför domaren, han kunde ha dödat honom.

Även domaren får sig en rejäl känga av Alex Ferguson.

– Hans prestation var chockerande idag. Jag vet att han är en ung domare men jag är ändå besviken över hans prestation. Situationen med Robin van Persie är galen, domaren ser det klart och tydligt och van Persie kunde ha dött. 

– FA måste undersöka det ytterligare oavsett att han (Williams) fick ett gult kort. Han borde stängas av för en lång tid framöver eftersom det där var det farligaste jag har sett på en fotbollsplan på många år.

Ashley Williams kommenterade bara händelsen kort efter matchen.

– Det var inte min mening. Van Persie blev lite arg och alla blev lite uppretade men det är ju så det är. Det var inga problem, säger han enligt Sky Sports.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar