Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 29 sep, 2010

Det blir otrevligt på White Hart Lane

Inför Tottenham – FC Twente:

Avspark: 20:45

Arena: White Hart Lane

Domare: Terje Hauge (Norge)

TV: Viasat Sport

Bäst odds på Tottenham: 1,81 hos Betfair

Bäst odds på oavgjort: 3,40 hos bwin

Bäst odds på Twente: 4,80 hos bwin

————————————————————————————————

Det är 48 år sedan Tottenham senast tog emot ett lag i Europacupen. Den gången var det portugisiska Benfica som var på besök. Idag springer FC Twente in på White Hart Lane för den första Champions League-matchen någonsin på arenan.

– Det är fantastiskt för klubben att vara i Champions League och viktigt att vi gick vidare från kvalet. Det här är en tät grupp, en svår grupp och varje poäng är superviktig. Om du vinner dina hemmamatcher går du vidare, därför måste vi vinna idag. Det kommer att vara en fantastisk atmosfär precis som det var mot Young Boys. Det lyfte oss och gav oss vinsten. Det här är ett ogästvänligt ställa att komma till, säger manager Harry Redknapp inför matchen.

Younes Kaboul, William Gallas, Heurelho Gomes, Michael Dawson och Jermain Defoe missar alldeles säkert matchen ikväll. Dessutom finns det frågetecken kring Ledley Kings och Benoit Assou-Ekottos medverkan.

Twentes tränare, Michel Preud’Homme, fokuserar mycket på försvarsspelet ikväll.

– Det är viktigt att försvara sig bra och återerövra bollen och vi kommer att gå framåt efter som det är vår spelstil. Tottenham kommer att använda stödet på hemmaplan på samma sätt som vi gör men vi har spelare med rutin från landslag och europeisk fotboll, de är vana vid den här atmosfären, säger tränaren inför matchen.

Dwight Tiendalli och Bart Buysse saknas ikväll.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1635 Artiklar