Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 9 jan, 2013

Demba Ba kommer att göra Torres bättre

Demba Ba gjorde ingen besviken i sin debut för Chelsea mot Southampton i helgen när han satte två mål i 5-1-segern. För Fernando Torres har situationen förändrats radikalt, men Benítez tror att spanjoren bara kommer att ha nytta av den ökade konkurrensen. 

– Att Ba har kommit kommer bara att göra Torres bättre. Inte många spelare spelar varje match i ett topplag som han tvingats göra. Det kommer att vara positivt för dem båda, säger managern. 

– De kommer att hålla sig lättare i form och kommer kanske att göra fler mål för att de skapar fler chanser och hittar bättre positioner. Fernando är en erfaren spelare och vet hur man spelar fotboll. Vi har pratat med båda spelarna och de vet vilka roller de båda har. De kommer att spela många matcher och kommer att spela avgörande roller. 

Benítez tycker sig se en ökad gnista hos Torres efter värvningen av Demba Ba. 

– Varje träning kan jag se att Fernando tränar bra och försöker att bli bättre. Han jobbar alltid hårt och gör saker för laget även om han inte gör mål. Vi har försökt att justera saker med ett speciellt program s¨att han ska bli starkare. Gör man det kommer snabbheten ofta. Det tar tid men jag tycker att det blir bättre. 

När Chelsea möter Swansea i Ligacupen ikväll saknas Petr Cech, John Terry, John Obi Mikel och Victor Moses.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1637 Artiklar