Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 5 jun, 2013

Chelsea ska bli bättre genom hårt arbete

José Mourinho är tillbaka i Chelsea. Efter titlar både i Italien och Spanien sedan han lämnade Stamford Bridge i september 2007 är han nu åter i London för att ta klubben till nya titlar. 

Många tror att portugisen kommer att rensa ordentligt i truppen och värva ett par stornamn till Chelsea men för Mourinho är det helt andra saker som ska ta klubben tillbaka till toppen i England. 

– Vi måste förbättra laget men när jag säger förbättra så handlar det inte om hur många miljoner som Chelsea kommer att spendera som alla pratar om, säger Mourinho. 

– Jag menar genom hårt arbete. Jobba hårt, jobba professionellt och göra laget bättre. Mitt jobb här är att göra laget och spelarna bättre och om jag inte lyckas med det så är jag inte nöjd med mig själv. 

– Om vi efter det hårda jobbet kan förbättra truppen genom ett par värvningar så vore det fantastiskt men jag måste först och främst förbättra laget med mitt arbete. Vi måste bli bättre individuellt, kollektivt och förbättra strukturen i klubben och runt laget. Det viktigaste är att bli bättre eftersom vi haft problem i ligan de senaste två åren. 

Nu ska Mourinho ta tillbaka Premier League-titeln till London. 

– När vi drar igång kommer spelarna att möta en tränare med en enorm motivation. Vid sidan av de gråa hår jag inte hade 2004 är jag fortfarande mycket stark på jobbet.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar